logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AutoCAD - kurs autoryzowany czy samodzielna nauka w domu?

Sapekk 15 Maj 2007 18:32 7181 5
REKLAMA
  • #1 3887641
    Sapekk
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    Witam

Aktualnie jestem w fazie poznawania autoCADa w zaciszu domowym.

Chciałbym zapytać forumowiczów czy warto wybrać się na kurs obsługi tego programu do autoryzowanego punktu autodesk czy samemu dokształcać się w domu?

Doczytałem się w internecie że na stronach zagranicznych najlepiej anglojęzycznych jest mnustwo materiałów do nuki.
    Mam na myśli tutoriale do AutoCada które opisują jak coś zrobić krok po kroku- i są one w postaci tekstu i obrazów.

Dostępne są też ponoć filmy dotyczące obsługi tego programu.
    W anglojęzycznym zrozumieniu tego problemu należy także szukać magicznego słowa którym jest "webcast" na zachodzie bardzo modne jest robienie filmów z różnymi rzeczami dotyczącymi zrobienia czegoś krok po kroku. Przy oglądaniu filmów nie trzeba znać języka obcego- wystarczy obserwować co się dzieje na ekranie. Ja tak się nauczyłem obsługi photoshopa.

Czy ktoś z forumowiczy uczy lub dobrze posługuje się AutoCADem i czy mógłby udzielić mi dobrych rad.
    Czy znacie jakieś strony i fora z plikami do nauki tego programu?
    Czy wiecie skąd można pobrać takie filmy instruktarzowe?

Znalazłem coś takiego i są tam pliki PDF www.acaddemo.com
  • REKLAMA
  • #2 3888103
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Andrzej Pikoń pisze cegły do tego programu. Jest tam rozpisane wszystko. Trochę samozaparcia i będziesz rysował. Oczywiście musisz znać zasady rysunku technicznego aby rysować (autocad to narzędzie do rysowania).
    Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 3888172
    Sapekk
    Poziom 17  
    Ocena: 40
    tak wiem o książkach tego Pana.

Myślę że zasady znam może nie wszystkie ale większość. Miałem w szkole średniej przez dwa lata rysunek i na studiach też przez semestr więc ogólne zasady znam. resztę się doczta w mądrych książkach.

Interesuje mnie zdobycie przykładowych filmów.
    Bardzo pomagają przy poznawaniu programu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3888375
    Zbych034
    Poziom 39  
    Ocena: 1417
    Parę zasad podstawowych (warstwy, poszczególne opcje, rysowanie precyzyjne, przyrostowe, lustro itp) i można zaczynać a trening czyni mistrzem
    Powodzenia
REKLAMA