logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przedwzmacniacz RIAA. Potrzebna płytka drukowalna.

Biniu17 15 Maj 2007 19:40 3967 8
REKLAMA
  • #1 3887887
    Biniu17
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    potrzebuje plytki drukowanej tego przedwzmacniacza, jak by ktos mial to bylbym bardzo wdzieczny. http://www.elektroda.net/audio/schematyideowe/riaa833.gif

Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Audio. [hefid]
  • REKLAMA
  • #2 3888379
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    a jest na tej stronie dostepny wzor tej płytki??
  • REKLAMA
  • #3 3888742
    Biniu17
    Poziom 11  
    gdyby byl to bym go nie szukal, potrzebuje wzoru plytki
  • REKLAMA
  • #4 3890192
    kw48
    Poziom 25  
    Ocena: 99
    Witam.
    A nie chciałbyś zrobić przedwzmacniacza wg schematu w załączniku? Mam do niego płytkę, zasilacz, filtr antywibracyjny. Zrobiłem go i przetestowałem. Charakterystyka zgadza się z teoretyczną, szumy ma znikome (mniejsze niż fabryczny wzmacniacz Technics na wejściu phono).
    Wbudowałem go na stałe do gramofonu i działa doskonale.
    Załączniki:
    • Przedwzmacniacz RIAA. Potrzebna płytka drukowalna. Schemat.jpg (197.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 3892277
    Biniu17
    Poziom 11  
    jak dla mnie to moglbym zrobic, ale musze to zrobic na scalaku bo to do szkoly (tak sobie wymyslili), ale dzieki za schemat
  • #6 3892375
    danielkk
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    wrzuc wzor płytki do tego przedwzmacniacza
  • #7 3892654
    kw48
    Poziom 25  
    Załączam płytkę do schematu przedwzmacniacza powyżej oraz schemat i płytkę filtru antywibracyjnego. Odcina on częstotliwości mniejsze od 15 Hz i czasem jest bardzo przydatny.
    Załączniki:
    • Filtr.rar (187.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Preamp RIAA.rar (202.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 3892757
    kw48
    Poziom 25  
    Biniu17 - w załączniku jest płytka do Twojego przedwzmacniacza.
    Załączniki:
    • Przedwzmacniacz RIAA.rar (229.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 3899913
    Biniu17
    Poziom 11  
    dzieki za plytke bardzo sie przyda

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania płytki drukowanej do przedwzmacniacza RIAA zgodnego ze schematem dostępnym pod adresem http://www.elektroda.net/audio/schematyideowe/riaa833.gif. Autor potrzebuje wzoru płytki, którego nie znalazł na stronie ze schematem. W odpowiedzi zaproponowano alternatywny projekt przedwzmacniacza RIAA wraz z płytką, zasilaczem i filtrem antywibracyjnym tłumiącym częstotliwości poniżej 15 Hz. Projekt ten cechuje się niskim poziomem szumów, lepszym niż fabryczny przedwzmacniacz Technics na wejściu phono, i został pozytywnie przetestowany. Autor zaznaczył, że musi wykonać układ na scalaku ze względu na wymagania szkolne, jednak podziękował za udostępnioną płytkę. W załącznikach do dyskusji udostępniono wzory płytek do omawianego przedwzmacniacza oraz filtru antywibracyjnego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA