logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Linki w css. Linki nie otwierają się w wybranym miejscu.

zzz1986 19 Maj 2007 08:21 4485 2
REKLAMA
  • #1 3899484
    zzz1986
    Poziom 12  
    Witam
    Mam stronę podzieloną przy pomoce css na 3 części.
    Jedna z nich to logo, druga to menu z linkami a trzecia jest pusta, żeby po kliknięciu na link z menu dokument się w niej otwierał.

Problem w tym, że o ile podział działa bez problemów to po kliknięciu na link w menu on nie otwiera się w tej części w której powinien tylko w nowym oknie.

Próbowałem nazywać bloki i stosować target, ale jakoś mi nie idzie.

Czy moglibyście wysłać kod odnośnika(schematyczny i najlepiej przykładowy) który działał by tak jak tego potrzebuje?
  • REKLAMA
  • #2 3899835
    krzychoocpp
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 58
    Witam, to co chcesz zrobić wymagałoby użycia albo ramek albo AJAXa. Nie używaj ramek, bo są przestarzałe a AJAX nie został wymyślony do takich rzeczy. Jeśli strona będzie krótka i dobrze napisana, to nikomu nie będzie przeszkadzać że się przeładuje przy kliknięciu na link. Zrób zwykłe linki bez żadnych targetów.

Pozdrawiam, Krzysztof.
  • #3 3905432
    gacolini
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Ja do takich rzeczy używam PHP i funkcji include(); i wtedy zaciągasz sobie dowolny plik w dane miejsce na stronie. Kwestia tylko, żeby twój serwer na którym będzie strona obsługiwał PHP. Tutaj masz opis co i jak: http://php.webhelp.pl/index.php?id=64&roz=php&ac=read

Pozdrawiam
REKLAMA