logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alan 48 Plus - Jak przylutować kable mikrofonu do 6-pinowej wtyczki?

jaycob 19 Maj 2007 20:47 12201 7
REKLAMA
  • #1 3901525
    jaycob
    Poziom 11  
    Witam Panstwa, znow potrzebuje pomocy. sprzedalem radio Alan 48 plus i niestety dotarlo do kupca z pourywanymi kablami we wtyczce mikrofonu. czy mozecie mi pomoc i powiedziec jak przylutowac kolorami te kable, bo klient jest calkowitym laikiem w elektronice.... wtyczka ma 6 pinów i kable w kolorach żółty, czerwony, czarny,biały, niebieski i masa, masa i czerwony są przylutowane.
    z gory dziekuje za kazda pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 3901630
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2480
    Klient ma prawo być laikiem, lecz to nie on prosi o pinologie mikrofonu. Na forum jest rozpiska oraz schemat Alan 48 +. Masz również na PW.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3901638
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 3901828
    jaycob
    Poziom 11  
    dziekuje, przekaze... zobaczymy czy zadziala

niestety nie dalo rady. to jest inny mikrofon. czy moze ktos ma taki mikrofonik ze zmiana kanalow, lockiem czarno-srebrny?
    bede dozgonnie wdzieczny
  • REKLAMA
  • #5 4227866
    baltona1964
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    dodaję schemat mikronu do ALANA . NA zdjęciu jest pokazane układ połączenia we wtyczce.
    Załączniki:
    • Alan 48 Plus - Jak przylutować kable mikrofonu do 6-pinowej wtyczki? schemat.jpg (66.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 4759167
    Rozztocz
    Poziom 2  
    Panowie wznawiam wątek... Podłączyłem według tego schematu ale mam jeszcze niebieski kabel i nie wiem co z nim zrobić, nie podłączałem go wogóle, radio nie działa, podłączyłem do czwórki, też nie działa...
    Proszę o pomoc...
  • REKLAMA
  • #7 4783290
    Rozztocz
    Poziom 2  
    To jak Panowie nikt nie pomoże???
  • #8 4907792
    kilof_1
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    witam mam odpowiedz na twoje pytanie
    jest to model dokładnie alan 48 plus MULTI
    sam walczyłem dziś z takim radiem i tak
    masa idzie na 5
    żółty (modulacja) na 1
    niebieski na 2 jest to RX (odbiór)
    czerwony na 3 jest to TX (nadajnik)
    czarny idzie na 4 jest to sterowanie zmianą kanałów
    i biały idzie na 6 jest to opcja LOCK

pozdrawiam Kilof

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu przylutowania kabli mikrofonu do 6-pinowej wtyczki w radiu Alan 48 Plus. Użytkownik posiada kable w kolorach: żółty, czerwony, czarny, biały, niebieski oraz masę, z których masa i czerwony są już przylutowane. W odpowiedziach podano schematy i przyporządkowanie kolorów do pinów: masa na pin 5, żółty (modulacja) na pin 1, niebieski (RX - odbiór) na pin 2, czerwony (TX - nadajnik) na pin 3, czarny (sterowanie zmianą kanałów) na pin 4, biały (funkcja LOCK) na pin 6. Wskazano, że niektóre mikrofony mogą mieć różne konfiguracje, dlatego ważne jest dopasowanie do konkretnego modelu. Schematy i rozpiski pinologii mikrofonu Alan 48 Plus Multi zostały udostępnione, co umożliwia prawidłowe podłączenie kabli i przywrócenie funkcjonalności radia, w tym zmiany kanałów i blokady mikrofonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA