logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka róznica między windows XP profesjonal a Windows XP Home

pawelek78 21 Maj 2007 15:48 1835 4
REKLAMA
  • #1 3906578
    pawelek78
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam serdecznie. Ma takie pytanko. Chcę se kupić płytkę z Windowsem i zastanawiam się czy wziąść Profesjonal czy Home. Prosiłbym o pomoc czy różnią się te dwa Windowsy. Cy dla mnie zwykłego użytkownika wystarczy Home czy musze kupować Profesjonal.

Proszę poprawić błędy!
    [jankolo]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3907085
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    W XP Home nie ma edytora zasad grup (gpedit.msc), a ja tego używam na XP Pro. Jeśli kolega szuka tańszego, polecam Linux, np. Mandriva (ja używam). Tu do wyboru kilka dystrybucji: http://www.idg.pl/ftp/linux.html

PS:
    Usunięte po wycięciu dwóch wypowiedzi nie wnoszących nic do tematu
    pawelek78 napisał:
    ... wziąść...
    :?: Po Polsku powinno być wziąć.
  • REKLAMA
  • #4 3907618
    MarekPPN
    Poziom 35  
    Ocena: 154
    W mojej odpowiedzi jest wszystko napisane czym różni się Pro od Home. Nie wiem o co panu chodzi.

Pozdrawiam
  • #5 3907680
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Koledzy Romek_xx i MarekSLU: pomiędzy Waszymi postami (MarekSLU - 15:55; Romek_xx - 18:35) były dwa posty, które nie dotyczyły meritum tematu. Odnosiły się one do tego, który Windows był tańszy. Posty te usunąłem, natomiast w poście kolegi Romek_xx pozostał wiersz, do nich się odnoszący. Aktualnie sprawia to wrażenie, że post kolegi Romek_xx w pewnym fragmencie odnosi się do postu kolegi MarekSLU. Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie powstrzyma niepotrzebną wymianę zdań między kolegami.
REKLAMA