logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV SAMSUNG CK-7271AW Z68, zniekształcony obraz, poduszka, obraz po czasie

walentek 21 Maj 2007 16:06 2781 3
REKLAMA
  • #1 3906629
    walentek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam i proszę o podpowiedź, otóż w tv Samsung ck-7271 chasis Z68, łamało mi obraz i był zniekształcony ,poduszka , wymieniłem C w korekcji i jest dobrze, ale jest jeszcze jedna usterka . Po włączeniu pierwszy raz po dłuższej przerwie wizja wchodzi dopiero po długim okresie czasu , kilka ładnych minut . jak podkręcę nap.S2 wskakuje szybciej , napięcie S2 ustawione jest już na granicy świecenia linii powrotu . Przy kolejnych włączeniach jak telewizor już chwilę pochodził czas ten wynosi kilkadziesiąt sekund . Próbowałem zmniejszyć rezystor w żarzeniu żeby kineskop dostał większe nap .żarzenia ale to raczej nie pomaga . Podejrzewam że kineskop ma już słabszą emisję ale może jest jakiś sposób żeby odblokowywał się wcześniej bo aż tak źle on nie świeci .
  • REKLAMA
  • #2 3906702
    avj
    Poziom 23  
    Ocena: 36
    Wszystko wskazuje na zmniejszoną emisję kineskopu.
  • REKLAMA
  • #3 3909219
    walentek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    ja też to podejrzewam , chodzi mi o to czy jest jakiś sposób żeby wizja wchodziła szybciej mimo słabszej emisji kineskopu .Nie chcę narazie eksperymentować może ktoś już to przerabiał , będe wdzięczny za pomoc .
  • #4 3909231
    Nikol
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Zewrzyj na krótko rezystor lub występujący dławik w żarzeniu.Jak będzie lepiej to masz odpowiedź,kineskop.
REKLAMA