logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wzmacniacz do radia Pioneer DEH-P3000R? Instrukcje dla początkujących

maxxvelwito 21 Maj 2007 22:42 1121 3
REKLAMA
  • #1 3908132
    maxxvelwito
    Poziom 11  
    Witam, jestem tutaj nowym forumowiczem. Chciałbym się zapytać, czy do radia jakie mam, czyli wspomnianego w tytule Pionnera DEH-P3000R można podłączyć wzmacniacz i jeśli tak to prosiłbym o instruktaż. Jestem początkujący w dziedzinie car audio.

Co do samego radia to pytam się tutaj bo radio dość stare, ale jare, a ciężko znajeść na necie jakieś dokładniejsze dane o nim.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3908151
    Runcajs
    Poziom 25  
    Ocena: 23
    jesli ma wyjscie rca to mozna podlaczyc a jesli takowego niema to albo podlaczyc radio pod wzmacniacz przez high input albo poprzez jakies cuda sprzedawane na allegro mozliwe ze dzialaja niezle ale nie mialem tego w rece wiec nie powiem
  • REKLAMA
  • #3 3908190
    maxxvelwito
    Poziom 11  
    Hmm, jak wspomniałem, na razie nie znam się dobrze na caraudio, więc jeśli kolega mógłby mi przybliżyć pojęcie high input byłbym wdzięczny.

Co do rca to jest tu ciekawostka, bo mam z tylu 2 chinche, na pudelku od radia mam z jednej strony napisane po angielsku w wykazie danych "Preout", z drugiej strony chyba po włosku "Sortie Pre-Ampli", ale pamiętam tez, ze dawno temu przez te chinche podłączałem discmana, bo gdzieś wyczytałem, że to służy jako aux.
  • #4 3908254
    Runcajs
    Poziom 25  
    Ocena: 23
    preout to bedzie pewnie wyjscie przedwzmacniacza a high input to jest wejscie w niektorych wzmacniaczach zamiast podlaczyc przez chinch to ciagnie sie kabel z koncowki mocy czyli z wyjscia glosnikowego... jesli cos nie tak napisalem to prosze mnie poprawic
REKLAMA