logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak pracy wzmacniacza mocy w wieży PHILIPS FW-C700/34 - szukam schematu

yaco 17 Paź 2003 20:10 3390 9
REKLAMA
  • #1 365106
    yaco
    Poziom 12  
    Witam wszystkich!
    Mam klopot z wieza PHILISa FW-C700/34-brak pracy wzmacniacza mocy.
    Na wyjsciu sluchawkowym sygnal jest poprawny zarowno z tunera jak z CD czy magnetofonu. Z braku schematu do ww wiezy i nie jestem w stanie okreslic warunkow pracy koncowek mocy (niestety nie znalazlem na necie aplikacji do tych scalakow AN-7591).
    Na "elektrodzie" jest co prawda dwuczesciowa instrukcja serwisowa (FW-C700.part1.rar i FW-C700.part2.rar) i to dobrej jakosci, niestety niema w niej bloku zasilania i wzm. mocy, a te sa mi niezbedne.
    Prosze jezeli ktos jest w stanie mi pomoc bede wdzieczny!
    Z gory dziekuje za kazda forme pomocy Jacek.

Przeniesiono z Upload
    j.
  • REKLAMA
  • #2 365219
    yooras
    Poziom 22  
    Ocena: 50
    uszkodzone wzmacniacze końcowe i radze wymienić oba a nie tylko ten uszkodzony.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 365243
    yaco
    Poziom 12  
    To jest bardzo mozliwe, lecz chcialbym najpierw upewnic sie, a poza napieciem zasilajacym ok 40V nie mam zadnych danych
    Dzieki za ta sugestie - poczekam jeszcza na jakas informacje na temat samej aplikacji do scalakow.
  • REKLAMA
  • #4 365650
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2310
    Witam mam serwisówkę do FWC717(23Mb) i tam jest tak koncówka o której piszesz co byś potrzebował najchętniej bym ci przesłał tylko tą stronę o zasilaczu i wzm.mocy z pliku PDF tylko nie bardzo wiem jak to zrobić jak wyciąć z całej dokumentacji tylko jedną stronę.A co do aplikacji tego układu to może być bardzo cieżko w nowszych wieżach Philipsa są układy do których nie ma aplikacji normalnie w internecie.
  • #5 365959
    yaco
    Poziom 12  
    Czesc !
    Przepraszam ze dopiero teraz sie odezwalem, ale wlasnie wrocilem z pracy.
    Dzieki serdeczne za tak cenna informacje. Tez nie wiem jak wyciąć te fragmenty z calosci PDFu lecz, jezeli Ci to nie przeszkadza to przeslij mi caly dokument na adres e-mail: zilas(_at_)klosnet.no-ip.com

Musze Cie uprzedzic ze przestrzen adresowa ograniczona jest do 40 MB,ale to powinno w zupelnosci wystarczyc.
    A, jezeli o aplikacje do ww ukladu to przszukalem chyba wszyskie wazniejsze strony producentow na necie i chyba tylko ktos prywatnie bylby w posiadaniu takiej aplikacji, ale i w to watpie, bo i skąd.
    Czekam na plik i pozdrawiam Jacek B.
  • #6 368892
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2310
    Mam kłopoty z wysłaniem schematu na ten adres.
  • #7 368970
    dziobak
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Spróbuj zaznaczyć interesujący fragment tekstu-schematu i skopiuj do worda. 8)
  • #8 369994
    yaco
    Poziom 12  
    Czesc!
    Sprawdzilem kopiowanie z pod Acroba Reader`a 5.0 tekstu i schematu, tebelek. Po wklejeniu do Worda 2k mam tylko tekst, ani sladu rysunku i w dodatu zupelnie innaczej sfomatowany. Kolego "dziobak", czy aby napewno to dziala .Moze w innych wersjach programow. Jezeli tak, to w ktorych?
    Pozdrawiam Jacek B.
  • REKLAMA
  • #9 370481
    dziobak
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    U mnie to działa w Acrobat Reader 5.01. a wklejam do worda97 lub WordPada. Sam tekst zaznaczasz CtrlA zapisujesz CtrlC i wklejasz CtrlV. Lub dowolny fragment strony przy użyciu ostatniej ikonki u góry po prawej stronie(Graphics Select Tool) zaznaczasz kopiujesz i wklejasz do Worda. Dokument może mieć blokadę kopiowania!! Pozdrawiam.
  • #10 379415
    yaco
    Poziom 12  
    Witam Wszystkich!
    Serdecznie dziekuje wszystkim za udzieloną pomoc.
    Skończyło się na wymianie scalaków koncowki mocy.
    Pozdrawiam Jacek B.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył braku pracy wzmacniacza mocy w wieży PHILIPS FW-C700/34, przy czym sygnał na wyjściu słuchawkowym był poprawny z różnych źródeł. Brakowało schematu bloków zasilania i wzmacniacza mocy w dostępnej dokumentacji serwisowej. Wskazano, że uszkodzone mogą być scalaki końcówek mocy AN-7591, a zalecana była wymiana obu końcówek mocy. Próby uzyskania schematu z podobnej wieży FWC717 napotkały trudności techniczne związane z wycinaniem fragmentów z pliku PDF. Ostatecznie problem rozwiązano poprzez wymianę scalaków końcówek mocy. Dyskusja zawierała także porady dotyczące kopiowania fragmentów schematów z plików PDF przy użyciu Acrobat Readera i edytorów tekstu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA