Cześć.Posiadam ten sprzęt jako wzmacniacz do gitary dla ojca,ponieważ bardzo ładnie i głośno w miarę grał - do czasu.
- Pod jakie gniazdo najlepiej podłączyć gitarę,pod to z 1 kółkiem czy 2-ma?
- Teraz po przełączeniu na wzmacniacz tymi dwoma przyciskami z brzegu bardzo wszystko szumi i trzestrzy.Wcześniej było coś takiego,że pograło się pare minut i zaczynało coraz bardziej szumieć i trzestrzeć.Natomiast jak włączę samo radio jakieś ,nie UKF bo jeszcze nie przestrojone to w miarę jakoś normalnie gra.
Co to może być,jak to sprawdzić,co wymienić,jestem początkującym elektronikiem?
- Na dodatek zauważyłem,że jeden z kanałów wogóle nie gra..Czy da się to jakoś sprawdzić?Jeśli tak ,to co i jak mam wymienić...
PS.Bardzo proszę o informację zależy mi na tym tylko dla ojca aby miał fajny wzmacniacz do gitary elektrycznej.Pozdrowienia Przemek..

- Pod jakie gniazdo najlepiej podłączyć gitarę,pod to z 1 kółkiem czy 2-ma?
- Teraz po przełączeniu na wzmacniacz tymi dwoma przyciskami z brzegu bardzo wszystko szumi i trzestrzy.Wcześniej było coś takiego,że pograło się pare minut i zaczynało coraz bardziej szumieć i trzestrzeć.Natomiast jak włączę samo radio jakieś ,nie UKF bo jeszcze nie przestrojone to w miarę jakoś normalnie gra.
Co to może być,jak to sprawdzić,co wymienić,jestem początkującym elektronikiem?
- Na dodatek zauważyłem,że jeden z kanałów wogóle nie gra..Czy da się to jakoś sprawdzić?Jeśli tak ,to co i jak mam wymienić...
PS.Bardzo proszę o informację zależy mi na tym tylko dla ojca aby miał fajny wzmacniacz do gitary elektrycznej.Pozdrowienia Przemek..
Moderowany przez Jaś Kula:Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza punkt 11.1. Tytuł poprawiłem. W kolejnych postach stosuj zasady polskiej pisowni i ortografii.