logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E398 po flashu na E1 - uruchamia się tylko w trybie serwisowym

jarekgsm 24 Maj 2007 16:39 1179 11
REKLAMA
  • #1 3917034
    jarekgsm
    Poziom 10  
    mam problem z e398
    ktos flashowal na E1
    teraz tel sie uruchamia w trybie serwisowym i to nie zawsze
    wykrywa go raz jako S_FLASH raz jako S_BLANK
    flashowale go juz victorem i pst i przyjmuje monstera ale dalej sie nie wlacza juz nawet po tp probowalem i nic
    jak ktos wie jak to postawic to prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 3917527
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    przeflashuj go bez TP przez RSD
  • REKLAMA
  • #3 3918256
    raymansiwy
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    ja miałem taki sam przypadek ale postawiłem bez problemów smart-clipem, full flash i cyka!
  • #4 3918532
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    robilem kilka telefonow e398 na E1 glownie rsd, problemow nie bylo,. Ogolnie jaki blad victor pokazuje?
  • #5 3918566
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Jutro mogę podać nazwę flasha którym postawiłem taką motkę właśnie po próbie przerobienia na E1 przez "fachowca", zrobiłem jej repair pds ultimą i potem wgrałem monsterka ale nazwy nie pamiętam, ściągnięty był z matraxu.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 3918569
    WhiteFoot
    Poziom 27  
    Ocena: 13
    ubiłem 2tyg temu via rsd e398 tak,że na usb widziało nieznane urzadzenie usb , sc nie wykrywal wogole
    ani po tp też nie było reakcji ,tylko klik w głosniku przy próbie właczenia < dobrze,że kolega miał jakiś patent na to i to postawił bo już nie miałem zdrowia siedzieć i szukać

Pozdr
  • #7 3918689
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    to moze zle tp robiles, bo gdy nie wykrywa, to zawsze tp w blank mode ustawi sluchawke, masz victora, to zrob jak tino2003 napisal, najpierw napraw pdsa potem zaladuj pelne FW, albo monstera rsd lub podobnym, chociaz na moje najpierw powinienes go victorem podniesc, a potem monstera ladowac
  • #8 3919036
    jarekgsm
    Poziom 10  
    juz to przerabialem przy probie naprawy pds-a na koncu wywala blad i na smatr-clipie i na victorze tez wywala ze nie rozpoznane urzadzenie
  • REKLAMA
  • #9 3919054
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    ale normalnie wykrywa go jako blank czy neptuna?
  • #10 3919074
    jarekgsm
    Poziom 10  
    raz normalnie a czasami np w victorze na pasku z "modelem" sa jakies "znaczki"
  • #11 3919194
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Więc może próbuj prostszych rozwiązań typu P2K Easy tool i tym napraw pds. Telefon jest do postawienia tylko trzeba nad nim trochę posiedzieć i pokombinować.
    pozdr
  • #12 3919208
    CaMIkaZEe
    Poziom 20  
    ale dziwna sprawa z tymi krzaczkami, ogolnie albo powinno wykrywac albo nie, to sprobuj tego pdsa, napraw imei i przeflashuj

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola E398, który po próbie flashowania na wersję E1 uruchamia się tylko w trybie serwisowym, wykrywany jest nieregularnie jako S_FLASH lub S_BLANK. Próby naprawy obejmowały flashowanie za pomocą narzędzi Victor, PST, Smart-Clip oraz RSD, a także próby naprawy PDS i wgrywania firmware'u Monster. Telefon czasami jest wykrywany z błędnymi znakami w oprogramowaniu. Zalecane jest wykonanie naprawy PDS bez użycia TP (testpoint) za pomocą narzędzi takich jak RSD lub P2K Easy Tool, a następnie pełny flash firmware'u. Wskazano, że najpierw należy podnieść oprogramowanie Victorem, a potem wgrać firmware Monster. Problem może wynikać z nieprawidłowego wykonania TP lub uszkodzenia oprogramowania, co powoduje niestabilne wykrywanie urządzenia przez komputer. Telefon jest do uratowania, ale wymaga cierpliwości i odpowiedniej kolejności procedur serwisowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA