logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610, gubi zasieg po kilku sekundach-da sie uratowac?

gcc 25 Maj 2007 02:10 1476 4
REKLAMA
  • #1 3918904
    gcc
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Czesc,

strasznie sie do tej sluchawki przyzwyczailem, i nie chcial bym jej zmieniac jesli jeszcze da sie z nia cos zrobic.

telefon gubi zasieg po kilku sekundach od wlaczenia, przy probie wyboru sieci - znajduje wszystkie, ale przy probie wyboru - brak dostepu, lub czeka na odpowiedz...

kilka miesiecy temu podczas rozmowy na deszczu dostala mi sie kropelka pod antene, i efekt byl identyczny, wyczyscilem co moglem domowym sposobem, wysuszylem i po kilku dniach lezenia w szufladzie ozyl, ale teraz nie bylo wyraznej przyczyny :/

orientuje sie ktos jakie moga byc koszta naprawy(wawa)?
    moze sam jestem w stanie cos z nim zdzialac?
  • REKLAMA
  • #2 3918952
    superbeny666
    Poziom 18  
    Ocena: 9
    Najprawdopodobniej do wymiany jest końcówka mocy, ale niestety sam jesli nie masz stacji na gorace powietrze to raczej tego nie wymienisz.
  • REKLAMA
  • #3 3920635
    gcc
    Poziom 11  
    no niestety takim sprzetem nie dysponuje, a ile przecietnie wolaja sobie za taka operacje? koncowka sama w sobie widze ze nie jest droga.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3920644
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Jak kapneło wody w okolice końcówki mocy to zobacz dokładnie czy przypadkiem nie strzeliła któraś z przelotek zasilających Końcówke mocy. Sporo takich przypadków naprawiałem. Wtedy nie trzeba wymieniać PA tylko krosy z drutu porobić i po sprawie.
  • #5 3929328
    gcc
    Poziom 11  
    w piatek ozyla. wczoraj jezdzilem na rowerze i znowu padla(mialem ja w kieszeni przez dluzszy czas), wyglada na to ze jest cholernie czula na wilgoc.

@mmzajcu, mam dwa kroki do Twojego serwisu, postaram sie jutro wpasc, moze cos zdzialasz ;)
REKLAMA