logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - jak zainstalować nawigację i skąd pobrać mapy?

Pucior2 26 Maj 2007 23:26 7887 11
REKLAMA
  • #1 3924489
    Pucior2
    Poziom 11  
    Witam

Mam nokie 6230i , chcialbym zainstalowac w niej nawigacje (planuje zakup na dniach odbiornika GPS)

Prosilbym o jakies wskazowki z kad pobrac mapy itd

Szukalem duzo ale nie moge nic pod 6230i znalesc a wiem ze w tym telefonie da sie to zrobic

Pozdrawiam i z gory dziekuje
  • REKLAMA
  • #2 3924546
    james bond 007
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Wayfinder Navigator u mnie na 6230i śmiga bez problemu.Zassaj sobie wersje testowa,mapy ściąga przez gprs.
  • #3 3924654
    Kris52
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Dla n6230i są programy www.nav4all.com -darmowy oraz komercyjny www.naviexpert.pl .
    Te programy korzystają z transmisji danych gprs do przesyłania map.
  • REKLAMA
  • #4 3924864
    Pucior2
    Poziom 11  
    Wielkie dzieki panowie :)

Jak bede miec jakies problemy dam znac

Pozdrawiam i dziekuje
  • #5 3936107
    Pucior2
    Poziom 11  
    Mam jednak jeszcze kilka pytan

Jezeli zainstaluje program ze strony www.nav4all.com czy bede musial cos placic ( wiem ze jest bezplatny , czy nie bedzie mi sciagac czegos z karty itd )

Czy te mapy ktore sciagne bede mogl sobie pozostawic na przyszlosc i zadarmo z nich korzystac ?
  • REKLAMA
  • #6 3937895
    Daro_dp
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam.

zastanawiam sie jak zamierzać prowadzić auto i kożystać z tej miniaturki wyswietlacza a nie wspomne juz o dostrzeżeniu czegokolwiek.

Szybciej pogłebisz okoliczne rowy lub wyladujesz na jakims drzewie!!:D
  • #7 3937927
    +Gajowy
    Poziom 23  
    Daro_dp fakt :D ale od tego ma się blondynkę obok :D
  • REKLAMA
  • #8 3942027
    Pucior2
    Poziom 11  
    Dam sobie rade , tylko zalezy mi na mapach za ktorych uzytkowanie nie bede musial placic
  • #9 3942185
    Kris52
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Nie wiem jak Wayfinder Navigator ale za sciąganie map do nav4all płacisz za transmisje danych danych gprs. Mnie to wychodzi około 5zł za miesiąc. Wszystko zależy w jakiej sieci masz telefon. Ja mam w Orange i mnie kasują 1 grosz za 10 kilo bajtów.Wg billingu trasa zazwyczaj mieściła sie w 100KB.Map w tym programie nie da się zapisać.A co do wielkości wyświetlacza to nie musisz mieć blondynki obok ;).Na wyświetlaczu pokazują się strzałki,przewidywany czas dotarcia i odległość do celu oraz odległość do manewru jaki jest pokazywany w danej chwili na wyświetlaczu.A mapa okolicy pokazywana jest po wybraniu odpowiedniej opcji. N6230i głośno gada po polsku tylko wybierz sobie lektorkę polską bo ma komunikaty lepiej przetłumaczone. Lektor gada bez sensu. Pozdrawiam
  • #10 5338630
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 165
    A czy 6030 ma wogole blutut ?? Moze najpierw pomysl o zmianie telefonu a pozniej o wstawianiu nawigacji
  • #11 5407002
    cobragsm
    Poziom 14  
    A czy ktoś widzi tam jakąś wzmiankę o 6030??
  • #12 5407122
    Jacek Eltronix
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Spojrzcie na daty tamtych postow-wykopaliska robicie.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono temat instalacji nawigacji w telefonie Nokia 6230i wraz z pozyskaniem map. Zalecane oprogramowanie to Wayfinder Navigator oraz programy z www.nav4all.com (wersja darmowa) i www.naviexpert.pl (wersja komercyjna), które korzystają z transmisji danych GPRS do pobierania map. Mapy w nav4all nie są zapisywane lokalnie, a koszty dotyczą jedynie transmisji danych, które mogą wynosić około 5 zł miesięcznie w zależności od operatora. Wayfinder umożliwia pobranie wersji testowej, a mapy są ściągane przez GPRS. Wyświetlacz 6230i jest mały, co może utrudniać korzystanie z nawigacji podczas jazdy, jednak program pokazuje strzałki, czas dotarcia i odległości do celu oraz manewrów. Dostępna jest polska lektorka głosowa. Wątpliwości dotyczące opłat za korzystanie z map w nav4all zostały wyjaśnione – program jest bezpłatny, ale transmisja danych jest płatna. Dyskusja zawiera także uwagi o ograniczeniach sprzętowych i ergonomicznych telefonu Nokia 6230i w kontekście nawigacji GPS.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA