logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aristo 8200: Windows wykrywa baterię NiMH zamiast Li-Ion, laptop się wyłącza

deekorthez 26 Maj 2007 23:47 1015 3
  • #1 3924540
    deekorthez
    Poziom 2  
    Witam
    To moj pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :) Otóż przeinstalowałem windowsa w Aristo 8200 zmieniłem szybciej dysk na 40gb z 20 no i wyjołem i włożyłem baterie.Okazało sie że windows zamiast baterii li-lion wykrywa nimh :( i laptop wyłacza się od razu pod odłączeniu zasilania a prędzej bateria trzymała ok półtorej godz.Dodam także ze w opcjach zasilania bateria ma np 70% 40% itp...niby się ładuje....Szukałem już parę godz odp na to co się stało i jak temu zaradzić :( Czy ktoś może mi pomoc??z góry dzięki. pozdro

ps.dodam ze co jakiś czas podczas startu wyskakuje : ERROR 0280 PREVIOUS boot INCOMPLETE - Default conf. used
  • #2 3924574
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Mam takie skojarzenie z innym rodzajem sprzętu: może trzeba przełączyć w jakichś opcjach rodzaj baterii np. w biosie a może są opcje zasilania itp. To inne skojarzenie to telefony Panasonica, tam w opcjach głównych jest coś takiego. Tylko proszę się nie śmiać z mojego skojarzenia.
    Pozdrawiam.
  • #3 3924596
    deekorthez
    Poziom 2  
    Niestety nigdzie niema takiej opcji....probowałem już chyba wszystkiego....ale dzieki za pomoc:) moze ktoś jeszcze ma jakiś pomysł?? zdaje mi się że eeprom ale jak wgrać??czym?? wogle niekumam:(
  • #4 3925353
    deekorthez
    Poziom 2  
    witam ponownie
    ładowałem baterie cała noc i w batery mon na wykresie ukazała się "piła".zęby z 60% do 0% skok co ok 10s...no i nazwa baterii wróciła ale nie na długo wyciągnąłem ją z lapsa włożyłem z powrotem i znowu wykrywa jaka NIMH :( POMOCY!!
REKLAMA