logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips A10 - brak wizji z AV, slip time, wymiana procków i pamięci

strusx 28 Maj 2007 10:03 1161 4
REKLAMA
  • #1 3928068
    strusx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Witam , wymieniłem trzy procki i trzy pamięci (zakupione lewandowscy.pl).
    W opisie jest napisane żeby nie wprowadzać ustawień z kineskopu .Mam więc jeden TV i trzy moduły cyfrowe poza geometrią jeden działa tylko poprawnie , w drugim zrywa synchro na av druga szczotka jest nie żywa . na trzecim module TV sam uruchamia slip time i wyłącza się po odliczeniu czasu . Co robić ?(zawartości eprom przed ustawieniem geometrii identyczne )
  • REKLAMA
  • #2 3928325
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    Jaka cena procków, taka ich jakość, jeszcze mi się nie zdarzyło żeby procek jaki założyłem (biorę tylko z jednego żródła) nie działał poprawnie, a trochę ich wymieniłem przez ostatnie kilka lat, co do opcji to się zgadza, ale nie do końca, można zmieniać, można wprowadzić inne opcje, nawet zwiększyć "możliwości" tv o ile jest to potrzebne i występują elementy "wykonawcze" (np. rotacja), pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3928502
    strusx
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    W takim razie skąd brać pewne procki ? (jeśli to nie tajemnica)
    Czy wymieniać jeszcze raz? (procesory)
    Może tylko eprom? (jakiś pewny wsad)
    Które parametry można wpisać z kineskopu? (czy to robić)

[No to porażka ,pierwszy moduł też szwankuje w trybie av są przebicia z ostatniego kanału jaki był oglądany z głowicy (lekkie cienie nie widoczne w dobrym oświetleniu).]
  • REKLAMA
  • #4 3932050
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2359
    Ja wymieniam procesor z pamiecią oczywiście czysta nie zaprogramowana ,po wmontowaniu modułu i po właczeniu OTVC należy odczekać chwilkę i nie naciskać pilota potem wejsc w tryb serwisowy i wpisać opcję z kineskopu potem ustawić paramerty dla tunera i geometri i ustawić paramerty obrazu odobno dla wejśc AV1 AV2.
  • #5 3942005
    na kozlowce
    Spec od TV
    Ocena: 23
    Dokładnie taka procedura jak wyżej, skąd biorę procki? Akiss, dla tej firmy (nie tylko) regeneruje moduły, naprawdę nie miałem wpadki od prawie trzech lat, pozdrawiam.
    ps. w twoim przypadku istnieje jeszcze możliwość złych opcji, albo... uszkodzonego MSP...
REKLAMA