logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

linia telefoniczna nad moją działką bez mojej zgody.

Bogusław 28 Maj 2007 23:33 6131 5
REKLAMA
  • #1 3931002
    Bogusław
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam pytanie? W jaki sposób rozwiązać problem przeprowadzonego kabla telefonicznego nad moja działką bez uprzedniej mojej zgody do sąsiada
    - nie chodzi tu tyle o konflikt z sąsiadem co o Towarzystwo Przekrętów
    Spółka Akcyjna.Przez niemal pół roku koresponduję z tą firmą i czy nie mam żadnego prawa w tym kraju? broniącego moją własność? Przekręcili mnie jako abonenta na abonamencie oczywiście na swoją korzyść - zmiana nastąpiła bez mojej obecności-przebywałem w tym czasie poza granicami kraju- na co mam dokumenty.Doprowadzili do zerwania z mojej strony wieloletniej umowy abonenckiej.
    Koło sąsiada działki jest następny słup , więc istnieje techniczna możliwość przeniesienia kabla.Nie pomagają prośby,żądania , oraz inne metody rozmowy- byłem abonentem tejże przekrętackiej firmy przez lat ponad 15 i obecnie tak jak mnie potraktowano-nie chcę mieć z tą firmą nic do czynienia i przestrzegam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!! przed długoletnią współpracą.
    Dokumenty są w TPSA oraz po mojej stronie. Chętnie udostępnię tematykę zainteresowanym. Prosze o podpowiedź prawną.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 3931298
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Zamiast kruszyc kopie i tracic nerwy lepiej dogdać się z okolicznym rewirowym ,żeby zmienił trase kabla .....za parę złotych.
    W sumie wyjdzie taniej i szkoda czasu.
  • REKLAMA
  • #4 3932833
    Bogusław
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam! Dziękuję-próbowałem się połączyć dzisiaj z tym zdresem,lecz jest nieczynny.Może jakieś problemy na serwerze , sprubuję póxniej jeszcze raz.Co do zmiany trasy-nie wchodzi w grę z uwagi na "zatwardziałe głowy przedstawicieli z poprzedniej epoki" pewno musi sporo czasu upłynąć - by się zreformowali- a wręcz zemerytowali. Ale dzięki za cenną doradę.
  • REKLAMA
  • #5 3934341
    parowozik
    Poziom 12  
    Może należy sprawdzić w planach geodezyjnych czy taka linia telefoniczna jest zaznaczona na planie ?
  • #6 3938683
    andk1eltd
    Poziom 37  
    Ocena: 373
    Wygląda mi na kolejną "walkę o honor" z silniejszym :( Przypuszczam, że kabel został podwieszony wtedy, kiedy nie było cię w kraju. Koliduje z czymś ten kabel, czy tylko "wisi na moim niebie"? Jeżeli interesuje cię skuteczne załatwienie sprawy to idź do sąsiada, on jeszcze może mieć kontakt do monterów. A jeżeli chcesz tylko coś udowodnić sobie i światu to może to być strzelanie z armaty do komara. Szkoda pieniędzy i zdrowia.
REKLAMA