logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung D900 - klawisze 2, 5, prawy gotowości i C nie działają, co zrobić?

Ekksior 30 Maj 2007 16:02 3008 4
REKLAMA
  • #1 3936184
    Ekksior
    Poziom 11  
    Witam,
    Dostałem do zrobienia samsunga D900, nie działają w nim klawisze 2, 5, prawy gotowości i przycina się C. Spotkał się już ktoś z takim uszkodzeniem tego telefonu? Co z tym zrobić?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3937861
    jarni
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Odpowiem po tzw standardzie, musisz rozebrać telefon o ile jeszcze tego nie zrobiłeś. Odklej folię klawiatury podgrzewając ją lekko hotem, suszarką lub na piecykiem (ułatwi to tobie odklejenie bez jej uszkodzenia). Później zwróć uwagę na punkty styku na płytce oraz na folii klawiatury czy aby nie ma sladów korozji, zawilgocenia itd - generalnie sprawdź całe pcb pod względem zawilgocenia. Jeśłi chodzi (nie tylko o samsungi) zrób przegląd płyty głównej, sprawdź czy nie jest przekrzywiona tzw księżyc. 70% elementów w samsugach oblane jest klejem, zobacz pod mikroskopem czy na kleju nie ma mikroszczelin - ozaczało by to upadek telefonu i ich obruszenia, jak to wszystko zrobisz pisz dalej, pzdr
  • REKLAMA
  • #3 3940292
    Ekksior
    Poziom 11  
    Odkleiłem folię klawiatury, nie ma śladów korozji ani na płytce ani na folii. Na płycie głównej też nie widać żadnych szczelin ani śladów zawilgocenia. Po wygrzaniu płytki klawiatury i po przyklejeniu folii przez chwilę działały klawisze 2,5.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4880734
    mobiletomek
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    jak chesz to mam na sprzedanie taka folie sprawna odrazu z elementem obudowy oraz inne elementy do d900
  • #5 4899429
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2311
    Wykopaliska zmykam!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA