Witam,
mam problem, mianowicie zakupiłem w/w wentylator i okazało się że moja płyta główna nie ma złącza 4 pin dla wentylatora (zdawałem sobie sprawę, że typ złącza to 4 pin, ale myslałem że chodzi o zwykły molex zasilaczowy!). Jest na płycie złącze 4 pin ale podpisane jest jako ATAPI CD-ROM. Czy moge podłączyć pod to złącze mój wentylator?
W załączniku zamieściłem schemat mojej płyty (Intel Desktop Board D845PESV)
Jeśli nie mogę podpiąc to co mogę zrobić?
Szukałem adapterów, ale z 4 pin do 3 pin lub molexa nie znalazłem:/ mogę spróbować wykonać taki adapter samemu, tylko nie wiem które przewody jak mam podłączyć:/ (Jest czerwony, czarny, niebieski i żółty)
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich.
Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
Przypomnę jeszcze koledze ...... że nie interesuje nas co kolega ma na pulpicie
Fotka przed zamieszczeniem na forum powinna być jeszcze odpowiednio z kadrowana !
Następnie zaś dopiero umieszczona na forum
TONI_2003
mam problem, mianowicie zakupiłem w/w wentylator i okazało się że moja płyta główna nie ma złącza 4 pin dla wentylatora (zdawałem sobie sprawę, że typ złącza to 4 pin, ale myslałem że chodzi o zwykły molex zasilaczowy!). Jest na płycie złącze 4 pin ale podpisane jest jako ATAPI CD-ROM. Czy moge podłączyć pod to złącze mój wentylator?
W załączniku zamieściłem schemat mojej płyty (Intel Desktop Board D845PESV)
Jeśli nie mogę podpiąc to co mogę zrobić?
Szukałem adapterów, ale z 4 pin do 3 pin lub molexa nie znalazłem:/ mogę spróbować wykonać taki adapter samemu, tylko nie wiem które przewody jak mam podłączyć:/ (Jest czerwony, czarny, niebieski i żółty)
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich.
Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
Przypomnę jeszcze koledze ...... że nie interesuje nas co kolega ma na pulpicie
Fotka przed zamieszczeniem na forum powinna być jeszcze odpowiednio z kadrowana !
Następnie zaś dopiero umieszczona na forum
TONI_2003