logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Końcówka mocy Mc Crypt PA 300 - sygnał pojawia się tylko przy wyłączaniu

viktor_3 31 Maj 2007 14:09 1525 6
REKLAMA
  • #1 3939321
    viktor_3
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    witam może ktoś z was mi pomoże, otóż mam końcówkę Mc Crypt PA 300 (najprawdopodobniej gdyż nie mogę się doczytać) i problem tkwi w tym że sygnał na kolumnach pojawia się dopiero w chwili jej wyłączania, a jak jest załączona to słychać w głośnikach tak bardzo cicho gdzieś w tle, i gdy ją wyłączam sygnał pojawia się dosłownie na 1 sekunde. Co to może być?
  • REKLAMA
  • #2 3939363
    michal0408
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    spwadz opuznione zalaczanie kolumn moze cos z tym nie tak :)
  • REKLAMA
  • #3 3939396
    viktor_3
    Poziom 11  
    a jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3939481
    michal0408
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    a czy przy wlaczaniu zasilania slyszysz przekazniki ??
  • REKLAMA
  • #5 3939654
    viktor_3
    Poziom 11  
    nie nic nie słychać
  • Pomocny post
    #6 3966719
    DJczaro
    Poziom 1  
    Ja mam Mc crypta PA 1200 mojm zdaniem masz zgwarcie(zwarcie) na czinczach i dlatego słychac głos w tle.Spróbuj poruszyć kable z tylu od dzwieku bedzie dobrze:P
  • #7 4360777
    Kropek25
    Poziom 1  
    hej ja tez mam kilka pytan o sprzet Mc Crypt szukam danych dotyczacych koncowki mocy PA 3000 ? jakies parametry?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy końcówki mocy Mc Crypt PA 300, w której sygnał audio pojawia się na kolumnach tylko podczas wyłączania urządzenia, natomiast podczas pracy sygnał jest bardzo cichy i słyszalny jedynie w tle. Podejrzewane są opóźnione przekaźniki lub zwarcie na złączach cinch, co może powodować nieprawidłowe działanie i słaby sygnał. Brak dźwięku przekaźników przy włączaniu zasila wskazuje na możliwą usterkę mechaniczną lub elektryczną. Zalecane jest sprawdzenie i poruszenie kabli audio z tyłu urządzenia, aby wyeliminować ewentualne zwarcia lub złe styki. W dyskusji pojawiła się również wzmianka o modelu Mc Crypt PA 1200 oraz pytanie o parametry końcówki PA 3000.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA