logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdobyć uprawnienia SEP bez technikum? Kursy SEP dla osób bez wykształcenia elektrycznego

Dominik936 01 Cze 2007 13:39 2012 5
REKLAMA
  • #1 3942519
    Dominik936
    Poziom 2  
    Witam.
    Moje pytanie dotyczy uprawnień SEP. Oczywiście uprawnienia zdobywa się po technikum elektrycznym prawda?
    A czy jest możliwość zrobienia jakiegoś płatnego kursu który daje te uprawnienia??

Pytałem w urzędzie pracy bo był taki kurs ale jak się okazało jest to jakieś doszkalanie i tylko moga brać udział osoby po szkole elektrycznej, po technikum. Dlatego tak bo to trwa 1 dzień. Więc ja wiedzy na tym nie zdobęde.

Ale czy są jakieś kursy może miesiąc, dwa pewnie płatne sporo żeby zdobyć takie uprawnienia?? No bo później możliwość pracy jest szeroka z takim uprawnieniem...
  • REKLAMA
  • #2 3942553
    scuzz
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Oczywiście że są takie kursy. O szczegółach dowiaduj się w okręgowych siedzibach SEP. Lub na stronie http://www.sep.com.pl/ . Co do możliwości zdobycia pracy to bym nie był "hop siup". Po takim kursie w prawdzie dostaniesz uprawnienia ale tak na prawdę bez porządnej praktyki ( nie miesięcznej ale co najmniej rocznej) są one nic nie warte.
  • REKLAMA
  • #3 3942925
    Dominik936
    Poziom 2  
    scuzz napisał:
    Po takim kursie w prawdzie dostaniesz uprawnienia ale tak na prawdę bez porządnej praktyki ( nie miesięcznej ale co najmniej rocznej) są one nic nie warte.

Chodzi o to że pracę miałbym pewną mając ten papierek.
    Tu właśnie chodzi tylko o to że muszę mieć dokument. Praktyka w sumie nie jest mi potrzebna, wszystko już jest ustalone tylko dokumentów brak.

Dzięki za informację. To teraz muszę się udać zapytać o ceny i inne szzczegóły takiego kursu!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3943126
    scuzz
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Co do ceny to z tego co pamiętam na Politechnice Wrocławskiej jest organizowany taki kurs co semestr. Koszt to 200zł. Jest w sumie 10 albo 12 wykładów po 2,5h każdy.
  • REKLAMA
  • #5 3943160
    Dominik936
    Poziom 2  
    Wielkie dzięki za informacje!
  • #6 3944798
    shulc
    Poziom 22  
    Ocena: 109
    Żeby zdobyć uprawnienia SEP nie musisz posiadać wykształcenia elektrycznego, na egzaminie liczy się wiedza z zagadnień elektrycznych i zakres uprawnień jest szeroki. Podaj jakie potrzebujesz uprawnienia ???
    pozdrawiam
REKLAMA