logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Domofon po upadku - jak przylutować przewody, gdy nie działa?

rafhi 01 Cze 2007 17:55 1794 4
REKLAMA
  • #1 3943289
    rafhi
    Poziom 10  
    witam nie wiem czy w dobrym dziale to napisalem jesli nie to prosze o przekniesienie w odpowiednie miejsce .
    Mam problem otoz pewnego dnia zerwal mi sie domofon tzn spadl jak wchodzilem po nocy ;) i hmm wiecie nie byl to pierwszy raz ale zwykle wystarczylo do tej plytki z tylu przylutowac te 2 druciki i bylo ok a teraz hmm cos nie dziala , co musze zrobic ? jak to rozwiazac zeby domofon znow zaczal dzialac bo narazie glucho ... ps. sorki za ten zdawkowy opis moze ktos jednak

Moderowany przez _PREDATOR_:

Porządnego Polaka uprasza się o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane.

• REKLAMA
  • #2 3943359
    miloon
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Może źle przylutowałeś "te dwa druciki". Zmierz chociaż czy jest zasilanie, czy coś nie odpadło, może jakaś ścieżka pękła i tak w nieskończoność by można... Po prostu musisz go rozebrać i dobrze obejrzeć, coś pomierzyć etc.
    powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 3947762
    martelek
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Rozumiem że to co spadło to była słuchawka , a to co dolutowywałeś to wkładka słuchawkowa ( głośniczek) ??????
    Możliwe że pod wpływem uderzenia uległa uszkodzeniu . Przydało by się omomierzem sprawdzić
  • REKLAMA
  • #4 3948620
    rafhi
    Poziom 10  
    Znaczy sie nie , spadl caly aparat i wisial na kablu ;) bezposredniego zetkniecia z ziemia nie bylo... a ta plytka z tylu hmm jest tam tyle lutu ze szok ...sprobuje obadac blizej te sprawe w poniedzialek . dzieki poki co za sugestie

Interpunkcja się kłania!
    Proszę w swoich wypowiedziach używać polskich znaków diakrytycznych - ą, ę, ś, ł itd.
    [_P_]
  • #5 4102273
    marcin.wielki
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    sprawdź czy nie oberwały sie przewody od wkładki słuchawkowej
    lub właśnie przewody od unifonu

Zdania zaczynamy z wielkiej litery.
    [_P_]
REKLAMA