logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mój T31. Fax, dokument nie nadaje się do odczytu.

groch 02 Cze 2007 12:53 1122 3
REKLAMA
  • #1 3945547
    groch
    Poziom 2  
    mam problem,w "spadku"do mojego sklepu dostałem ten fax i każdy komu wysyłam jaki dokument warczy że nie widać nic lub słabo i po bokach sa jakies dwa grube pasy czerni!!! CO TO MOZE BYĆ ????? Czy fax do wyżucenia czy mozna naprawic???????niech ktoś poradziii!!!!DZIĘKI I CZEKAM
  • REKLAMA
  • #2 3945949
    jacekc3
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Wystarczy wyczyścić lustra w skanerze i białą listewkę nad skanerem na górnej pokrywie i będzie ok.
    Żeby dostać się do całego skaner trzeba rozebrać faxa całkowicie.
    Jeżeli nie masz doświadczenia z faxami to wyczyść tylko pierwsze lustro.
    Na początek zdejmij górną pokrywę faxa.
    Po podniesieniu pokrywy odkręcamy po dwie śruby z zawiasów (po bokach) i odginamy sprężyny (druty) z pokrywy(tylko wyjąć z otworów).
    Wyciągamy pokrywę do góry (będzie wisiała na kablach) i odkładamy do tyłu.
    Na pokrywie widzimy biały pasek do wyczyszczenia (to on dawał czarne pasy po bokach na wysyłanych faxach)
    Zdejmujemy plastik mocujący szybkę skanera i czyścimy szybkę i lustro które jest w głębi.
    Ten zabieg powinien radykalnie poprawić jakość faxów.
    Aby dostać się do reszty luster jak pisałem trzeba zdemontować prawie cały fax czego nie polecam.
  • REKLAMA
  • #3 3953671
    groch
    Poziom 2  
    Dzięki za szybką odpowiedż!!!Mam jednak problemmmmmmmm nie znam się kompletnie na tym czy mógł(a)byś mi to opisać dokładnie lub może podeśle??????odpiszxwolał bym sam ale nie chce spartolić.Dzięki za zainteresowanie
  • #4 3959775
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Jeśli nigdy wcześniej nie miałeś "doczynienia" z rozebraniem ww fax-a to lepiej zostaw to specjalistom.

ps

szkoda jak z naprawy "domowym sposobem" nic nie zostanie.
    Warto oddać do naprawy do dobrego nie drogiego serwisu jeśli serwisanci (z Twojego ? miasta) mają jeszcze resztki szacunku to "do białej kości nie zedrą"

Pozdrawiam
REKLAMA