logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer KEH-P4100RDS - jaki zmieniacz CD pasuje do tego modelu?

renevan 02 Cze 2007 19:29 1771 6
REKLAMA
  • #1 3946821
    renevan
    Poziom 10  
    Zakupiłem ostatnio autko z manontowanym radyjkiem Pioneer KEH-P4100RDS, czy wie ktoś jaki weksler można do nieg\go podłączyć, posiada może ktoś jakieś dokładniejsze informacje o nim, instrukcję? Szukam na necie ale ciężko cokolwiek znaleźć..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3947846
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Każda zmieniarka Pioneera typu "P" pasuje, niektóre modele mają tylko kłopot z obsługą 12płytowych. Musi mieć takie samo złącze i literkę P w symbolu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3948035
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3950481
    renevan
    Poziom 10  
    W tym jest kwadratowe o ile sie nie mylę 11 pinowe. Dzięki, będę szukał. Jeszcze jedno pytanie: W tymże radyjku jest wejście AUX 2xchinch ale jak podłączyłem discmana pod nie radio nie zareagowało poza tym że w tle na jednym kanale bardzo cicho słychać było dźwięk z discmana, nie było dodatkowej opcji pod przyciskiem source, gdzieś cna forum czytałem, że takie złącze trzeba w tych radiach uruchomić.. Jak to zrobić? I czy się da? Jaki może być powód takiej reakcji radia?
  • #5 3951123
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ręce opadają jak się setny raz czyta że ktoś podłącza discmana do wyść liniowych bo nie przeczytał instrukcji obsługi ani uważnie nie obejrzał opisów tego gniazda na radiu.

SławeK
  • #6 3955775
    renevan
    Poziom 10  
    1. Do radia nie posiadam instrukcji.
    2. Do radia niczego nie podpinałem pod "wyjście liniowe" bo takiego ono nie posiada, podpinałem cokolwiek jedynie pod "wejście", a że nie zareagowało ono odpowiednio, więc zadałem pytanie...
    3. Czy to coś złego?
  • REKLAMA
  • #7 3955944
    SlaweK
    Poziom 43  
    Chyba kolego mylisz wejście z wyjściem do wzmacniacza. A to nie moja wina że ludzie nie szanują instrukcji obsługi. Gniazda chinch to wyjście do wzmacniacza a nie wejście a jedyne wejście jest w gnieżdzie zmieniarki i to samo się nie uaktywni nim procesor radia nie "dogada" się z procesorem zmieniarki.
    Mamy na pęczki takich pytań dzieci odkrywców którym nie chce się uważnie popatrzeć i trochę pomyśleć. Ja sciągnąłem sobie z Elektrody serwisówkę do tego radia i tam jest to opisane, jakie zmieniarki jak się podłącza i do czego służą poszczególne podłączenia. Dodam tylko że niektóre nowsze modele mają możliwość włączenia w menu zamiast obsługi zmieniarki wejścia liniowego w jej gnieżdzie ale tylko nowsze modele.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Do radia samochodowego Pioneer KEH-P4100RDS pasują zmieniarki CD Pioneera z serii oznaczonej literą "P" w symbolu, pod warunkiem zgodności z 11-pinowym kwadratowym złączem, które jest standardem w tym modelu. Niektóre zmieniarki mają problemy z obsługą 12-płytowych magazynków. Wejście AUX 2xchinch w tym radiu nie jest standardowo aktywne i nie działa jako typowe wejście liniowe; jest to wyjście do wzmacniacza. Aby korzystać z wejścia liniowego zamiast zmieniarki, w nowszych modelach Pioneera można aktywować tę funkcję w menu radia, jednak KEH-P4100RDS tego nie obsługuje. Podłączenie zewnętrznego odtwarzacza (np. Discman) do gniazda AUX bez odpowiedniej aktywacji i komunikacji z procesorem zmieniarki nie spowoduje poprawnego działania dźwięku. Instrukcje i serwisówka do tego modelu zawierają szczegółowe informacje o podłączeniach i kompatybilności zmieniarek.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA