logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć przewody w wieży Philips FW-362 z laserem CDM 12.1?

trumaste 22 Paź 2003 15:24 1950 5
REKLAMA
  • #1 370470
    trumaste
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam.
    tym razem moze dosc banalny a moze i nie probelm z samym czytnikiem CD tego sprzeu a polega on na tym ze dostalem ten sprzet z uszkodzonym czytnikiem i nic by nie bytlo w tym niezwyklego jak to ze ktos odlaczyl przewody łaczace pomiedzy plytka sterowania a silnikiem napedzajacym wierze oraz przełacznik i silnik przesuwajacy laser... to tylko albo az 6 przewodow moze ktos wie albo ma na stole taki sprzet i moze mi bedzie łaskaw powiedziec jak połaczyc te przewody...model lasera to CDM 12.1
    wdzieczny za pomoc.
    Pozdr.
    Tru.
  • REKLAMA
  • #2 370767
    Wojtek44
    Poziom 27  
    Ocena: 72
    Witam.
    Jeśli oczywiście takie są to:
    biały ,niebieski - silnik przesuwu optyki
    żółty ,zielony - silnik płyty
    dwa pozostałe switch.
    Wojtek
  • REKLAMA
  • #3 371495
    trumaste
    Poziom 13  
    dzieki wlasnie sprawdzam
  • REKLAMA
  • #4 373512
    bart1984
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    wojtus tylko nex razem powiedz ktory do plusa a ktory do minusa silnika bo ktos iny podlonczy i sie bedzie zastanawial dlaczego mu optyka pojechala do koncza albo plyta sie w druga strone kreci

BarT
  • REKLAMA
  • #5 373513
    trumaste
    Poziom 13  
    no wlasnie ja sie nad tym zastanawiam dlaczego mi nie kreci wogole.. ale w mojim podlaczeniu byl blad a ze plytka sterownika lutowania nie wiem czy to wina mojego podlaczenia ze zamienilem jeden przewod od swicha a drugi od silnika czy moze jest jeszcze jakies uszkodzenie... no nic narazie walcze...jak beda jakies efekty to bede pisal
    Pozdr.
    Tru
  • #6 373529
    Wojtek44
    Poziom 27  
    Ocena: 72
    Sorry
    Podawałem to z pamięci i jest to na 100% słuszne.
    Nie pisałem gdzie + i - bo nie pamiętam a niechciałbym w błąd wprowadzać.
    Można to bardzo prosto ustalić ;-)
    Oczywiście jak nie podłączyć(+,-) to silnik będzie się kręcił.Silnik płyty ma się kręcić tylko z ruchem wskazówek zegara natomiast silnik przesuwu optyki gdy zostawisz ją po środku musi najpierw pędzić aby zewrzeć tego switch'a.
    Tak czy inaczej mechanizm musi "żyć" jeśli jest inaczej to masz gdzieś uszkodzenie.
REKLAMA