logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować MMS na Motorola v300 z kartą TAK TAK?

djkowal 07 Cze 2007 15:24 1238 10
REKLAMA
  • #1 3962422
    djkowal
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Witam Mam problem z motorola v300 nie moge odbierac ani wysylac MMSow Mam karte TAK TAK i dostaje tylko wiadomosc zeby wejsc na strone mmcp.era.pl i tam odebrac MMSa Sciaglem konfiguracje nawet ustawialem recznie i nic Moze ktos wie co i jak ?
  • REKLAMA
  • #2 3962504
    akanaf
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    A masz konfiguracje GPRS? I czy go włączyłeś podczas wysyłania mmsa
  • REKLAMA
  • #3 3962557
    djkowal
    Poziom 15  
    Tak mam GPRS Tez dostalem aktualizacje ze stronki ery
  • #4 3962756
    akanaf
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    A aktywowałeś sobie usługę MMS??
  • REKLAMA
  • #5 3963126
    minio_cool
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    typowe w motkach serii v przywiezionych z angli, małe szanse że mms-y zadziałają u ciebie
  • #6 3963338
    ewa1982
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    jakie typowe, wystarczy dobra konfiguracja i podstawowa sprawa to mieć aktywne odpowiednie usługi czyli MMS i GPRS
  • #7 3963659
    syckoketrzyn
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    I jeśli dalej będzie nie tak spróbować wgrać jakiego polskiego flexa, najlepiej z kustomizają z ery.
    Pozdrawiam Sycko
  • #8 3964498
    djkowal
    Poziom 15  
    Najlepsze jest to ze jak wkladam tu karte ery co ma jakies 3miesiace jest ok Dziala wszystko A na mojej karcie co ma jakies 50lat nie dziala Wnioskuje z tego ze konfiguracje mam ok Moze to idzie z wiekiem karty Moze za stara na takie zabawy?
  • Pomocny post
    #9 3964516
    ewa1982
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    a na tej starszej karcie masz te usługi aktywne (włączone)? Skoro to stara karta może coś w związku z tym numerem nie jest aktywne i stąd problem...bo fakt konfiguracja wygląda na to, że jest ok ale możesz nie mieć na starej karcie aktywowanych MMS i GPRS
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #10 3964873
    jeryw
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    era w tak-taku blokuje mozliwosc odbierania i wysylania mms-ow przy każdym braku posiadanych srodkow na koncie i trzeba po doladowaniu ponownie aktywowac uslugi mms i prawdopodobnie gprs tez taki urok tak-taka
  • #11 3965224
    djkowal
    Poziom 15  
    Racja Bylem w salonie i aktywowalem Za kazdym razem jak skonczy mi sie kasa bede musial to robic Dzieki

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy konfiguracji MMS na telefonie Motorola v300 z kartą TAK TAK (operator Era). Użytkownik nie może odbierać ani wysyłać MMS-ów, mimo pobrania i ręcznego ustawienia konfiguracji oraz aktywacji GPRS i usługi MMS. Wskazano, że telefony Motorola v300 sprowadzane z Anglii mogą mieć ograniczenia w działaniu MMS-ów, jednak poprawna konfiguracja i aktywacja usług GPRS oraz MMS są kluczowe. Zalecane jest również wgranie polskiego flexa z kustomizacją operatora Era. Problem może wynikać z braku aktywacji usług na starszej karcie SIM TAK TAK, gdyż nowsza karta działa poprawnie. Operator Era w usłudze TAK TAK blokuje MMS-y przy braku środków na koncie, co wymaga ponownej aktywacji usług MMS i GPRS po doładowaniu. Aktywacja usług w salonie operatora rozwiązuje problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA