logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć DVD do radia Blaupunkt w Mercedesie Sprinterze przez AUX?

dybcio28 08 Cze 2007 12:56 1608 5
REKLAMA
  • #1 3964710
    dybcio28
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich, mam pytanie, posiadam radio samochodowe Blaupunkta oryginalnie zamontowane w Mercedesie Sprinterze, w jego funkcjach jest funkcja AUX, i pytanie, dlaczego w radiach umieszczone są takie funkcje jeżeli niema przewodów żeby takie podpiąć.Może ktoś mi doradzi jak podłączyć samochodowe dvd do radyjka by wzmacniało sygnał i można je było słuchać na głośnikach w samochodzie, ale nie pytam o tzw. nadajniki fal radiowych których teraz pełno ponieważ taki kupiłem i niestety zakłócenia są przerażające, jednak na laptopie chodzi normalnie.Dzięki z góry za każdą poradę i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3965377
    kakiszon18
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    najwyrazniej chodzi Ci o wejście AUX - najprawdopodobniej masz w menu taka opcje AUX on/off - i dotyczy to pewnie zmieniacza ( w zaleznosci od modelu ) - jesli radio posiada funkcje sterowania zmieniaczem cd/md.w wielu blau ( w modelu bylo dms ) występowały tez wejścia sygnału które można było podłączyć poprzez przelotke wpinana w część C kości ISO tutaj odsyłam na strone www.studio24.prv.pl dział kablomania zakładka iso pozdrawiam !
  • REKLAMA
  • #3 3965447
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3965478
    kakiszon18
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    można i tak tylko z ta różnica ze przelotka w sklepie kosztuje około 20 zl - własnej roboty ok 5zl i 15 min roboty a różnica w jakości dźwięku jest nie odczuwalna
  • REKLAMA
  • #5 3965768
    dybcio28
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    wszystko ładnie pięknie, i nawet jedna z wtyczek pokazanych na tej stronie przypomina tą moją w aucie, ale co ja mam zrobić ponieważ tam gdzie mam podłączyć wtyk Jack stereo,mam już podłączone jakieś kable które idą gdzieś pod deską a na pewno nic wcześniej nie było przerabiane w instalacji i widać że to wszystko oryginalnie podłączone, więc co radzicie mam się w te kable wpiąć czy je przeciąć,a drugie pytanko to gdzie mogą iść te kable ??????
  • #6 3965874
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Wypadało by opisać dokładnie model radia a co do wtyczki to prawdopodobnie masz kabel do zmieniarki , gdzieś on musi się kończyć. Może warto by poszukać zmieniarki do niego?

SławeK
REKLAMA