logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do konwersji do AMV... inny niż Convert Tool?

Szymon Chochlik 09 Cze 2007 12:39 5992 4
REKLAMA
  • #1 3967616
    Szymon Chochlik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!

Szukałem na elektrodowej wyszukiwarce i niestety nie znalazłem odpowiedzi.
    Czy ktoś się orientuje czy istnieje jakiś inny program niż AMV convert tool do konwersji do AMV do odtwarzacza?
    Program jest beznadziejny, nie ma prawie żadnych opcji.
    Nie ma -slice by- ani -bitrate- ani -quality- ani nic innego.
    Chciałbym na przykład ustawić wysoka jakość audio i niska wideo.
    Jest taki program, który ma takie opcje, najlepiej freewere?

Pozdrawiam Chochlik!
    Moderowany przez TONI_2003:

Poprawiłem temat postu!

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3969847
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Nie znajdziesz w najbliższym czasie takiego programu. Dlaczego? Bo AMV to format wymyślony przez naszych skośnookich produktywnych przyjaciół, specjalnie do ich niedrogich odtwarzaczy "MP4" (lol :D) z tajemniczą nalepką "made in PRC" (People's Republic of China :D). Format sam w sobie może i dałoby się nieco przerobić, ale co z tego, skoro nie rozpozna go odtwarzacz. Z tego co wiem, są dostępne ze 3 rozdzielczości, frame rate od 8 do 24 klatek (tylko całkowite) a audio jest kodowane jako 8-bitowe mono, 22, 16, 11 albo 8 kHz. Także nie pokombinujesz - to naprawdę nie jest MP4 ani AVI. Możesz co najwyżej obrobić obraz (np.: wyostrzyć) na źródle, i dopiero skonwertować.
    Więcej informacji pod
    http://wiki.s1mp3.org//index.php/Video_encoding
  • REKLAMA
  • #3 3978704
    Szymon Chochlik
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Cóż, dzięki. Szkoda bo to format dość popularny tak jak i te tanie odtwarzacze i dziwi mnie bardzo że jeszcze nikt im konkurencji nie robi. No ale nie ma co narzekać, w końcu za coś się płaci w tych drogich MP4-kach.
  • REKLAMA
  • #4 4275660
    jackslater
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    u mnie amv bardzo cicho słychać . czy coś żle przekonwertowałem?? mam convert tool 3.68
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Proszę nie używać wielokrotnie ( ?? lub !! ) itd. .
    TONI_2003
  • #5 6594464
    jackslater
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Jest Konwerter do amv o wiele lepszy od Amv convert tool, Total video converter. Konwertuje sporo formatów , w tym i Amv
REKLAMA