logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AverMedia Hybrid E506 - pasy na ekranie przy podłączeniu do anteny i S-Video

gizmo07 10 Cze 2007 16:08 2373 7
REKLAMA
  • #1 3971120
    gizmo07
    Poziom 11  
    Ocena: 21
    Witam!
    Zakupiłem ostatnio karte na PCMCIA AverMedia Hybrid E506.
    Podłączone to jest do anteny telewizyjnej z takim zasilaczem wzmacnającym sygnał.
    Problem taki, ze na ekranie widnieją pasy (patrz załącznik).
    Pojawianie sie ich jest regułą i występuje nawet na S-Video czy Composible, gdy podłącze aparat/kamere.
    Mam najnowsze sterowniki.
    Pomocy!
    Laptop toshiba stoi na VISTA, core 2 duo 2gHz, 1gb ram.
    AverMedia Hybrid E506 - pasy na ekranie przy podłączeniu do anteny i S-Video
    Moderowany przez TONI_2003:

Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej.
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich, a przynajmniej powinno być.
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

• REKLAMA
  • #2 3971881
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    Też miałem kłopoty z kartami tv firmy avermedia pod PCMCIA. Zaniosłem tą kartę do sklepu w którym ją kupiłem, i po kilku podmiankach różnych kart avermedia pod PCMCIA w końcu się poddali i zwrócili mi kasę. Dopiero kupno (w tym samym sklepie) karty tv pod usb pomogło, karta działa znakomicie, dodam jeszcze że to też avermedia, a komputer fujitsu siemens.
  • REKLAMA
  • #3 3972598
    gizmo07
    Poziom 11  
    A czy usb nie jest gorsze od pcmcia? Bo jesli tak, to wole jeszcze powalczyc z tymi paskami.
  • REKLAMA
  • #4 3972900
    Paweł1000
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    Gorsze to bym nie powiedział, ale co prawda trochę więcej miejsca zajmuje tuner TV pod USB.
  • #5 3973369
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    JAk karta na gwarancji to nawet bym sie nie zastanawiał. Kilka razy walczyłem z różnymi zakłóceniami w kartach TV ale takiego paskudztwa nie widziałem. Obawiam się że nie jest to związane z zakłóceniami wchodzącymi przez wejscia a z jakims uszkodzeniem elektroniki.
  • REKLAMA
  • #6 3976477
    gizmo07
    Poziom 11  
    Pan serwisant z avermedia powiedzial mi, ze jest to wina mojego laptopa, bo nie podaje wymaganego 1A natęzenia prądu na slocie i zebym sobie wymienil, na wersje USB.
    Dzwonilem do Toshiby, to rzeczywiscie nie ma tam takiego napiecia, ale gdyby karcie brakowalo pradu, to by sie nie zainstalowala.

Jak dostane paczke z tunerkiem to napisze jaki wynik.
    Pozdrawiam.
  • #7 3980733
    Andy11

Poziom 17  
    Ocena: 23
    Ja mam taki sam problem z kartą Mediona.Użyłem programu CPU GRABER do zwolnienia procesora, po tym zabiegu w tle uruchomionym graberem zwalniającym proca w 90% karta pracuje prawidłowo.Nie wiem dlaczego się tak dzieje ale jest to jakieś rozwiązanie problemu.
    Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    Sklep - Serwis RTV Artur Banasik
    Piłsudskiego 23, Końskie, 26-200
  • #8 3985371
    gizmo07
    Poziom 11  
    Dostalem dzisiaj przesylke i wymieniono mi tunerek na wersje USB. Moze to nie poręczne, bo tuner korzysta z 2 portow usb na raz, ale zero szumow i zaklocen! Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Problemem jest pojawianie się pionowych pasów na ekranie podczas korzystania z karty telewizyjnej AverMedia Hybrid E506 podłączonej do anteny oraz sygnału S-Video i Composite. Użytkownik posiada laptop Toshiba z systemem Vista i najnowszymi sterownikami. W dyskusji wskazano, że problem może wynikać z uszkodzenia elektroniki karty lub niewystarczającego zasilania na slocie PCMCIA, który nie dostarcza wymaganego prądu 1A. Serwis AverMedia potwierdził brak odpowiedniego zasilania w laptopie i zalecił wymianę karty na wersję USB. Po wymianie na tuner USB, który wykorzystuje dwa porty USB, problem z zakłóceniami i pasami zniknął. Dodatkowo, inny użytkownik zasugerował użycie programu CPU GRABER do obniżenia obciążenia procesora, co poprawiło działanie podobnej karty Mediona. Ostatecznie rekomendowane jest korzystanie z tunera USB zamiast PCMCIA w przypadku problemów z zakłóceniami obrazu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA