logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mam zbędny ploter rysujący DXY-880A

inkognito09 11 Cze 2007 19:25 3364 5
REKLAMA
  • #1 3974555
    inkognito09
    Poziom 29  
    Ocena: 155
    Ploter leży sobie zużywając mi niepotrzebnie jakieś 0,7m x 0,5m (co przy przy moim pokoju jest kłopotliwe). Mam do niego zasilacz. Po włączeniu do sieci ustawia się na 0 (prawy dolny róg). Ma ręczne sterowanie kilkoma przyciskami. Z nudów narysowałem nim jakiś dziwaczny rysunek (hehe, sztuka elektroniczna :D:D). Zapewne zapytacie czy działa. Cóż. Nie mam pojęcia, nigdy go nie podłączałem do komputera, a jedynie bawiłem się klawiaturą. Wiem tylko że jak naciskam PEN UP/DOWN to diodka się zapala i gasi, ale jakoś nie kwapi się do machania łapką. Poza tym nie zauważyłem uszkodzeń. W google znalazłem tylko to o nim http://www.man.lodz.pl/LISTY/PECET/1997/12/0041.html Może pomoże ewentualnemu interesantowi. Wizualnie jest OK, kilka drobnych rysek po bokach, rozmazane maźnięcie flamastrem i długa krecha długopisem (chyba), zaglądałem do środka, nie widać żeby ktoś w nim grzebał, więc i ja łap nie pchałem bez potrzeby. Gdzieś czytałem że podobno bardzo łatwo przerobić go na ploter tnący (sądząc po budowie, to prawda). Zobaczyłem ten tekst http://www.man.lodz.pl/LISTY/PECET/1998/08/2572.html Koleś wyjechał, że cena 2000-1800zł. LOL. Gdybym ja tu tyle wyjechał, pewnie by mnie ludzie wyśmiali. Tu moja prośba do was, ile mogę za niego wziąć? Ze 200-300zł to uczciwa cena, czy jak się domyślam zdzierstwo? Ewentualnie gdyby ktoś z Lublina był w stanie go przetestować. Nie znam się na komputerach, a i internet nie jest zbyt bogaty pod tym względem (choć pewnie nie tu szukam... W google miałem 4 odpowiedzi). Nie udało mi się znaleźć zdjęcia, później wyśle zdjęcie z telefonu jeżeli będzie zainteresowanie. Wszelkie pytania wymagające dłuższej dyskusji proszę kierować na gg (podane niżej). Resztę, do których odpowiedzi mogą się komuś przydać, można na forum.

OOJJJIIII.... Pomyłka, kliknąłem o jeden link za wysoko, :| Czy mógłbym prosić pierwszego moderatora który to przeczyta o przeniesienie z Schematu/instrukcji/artykułu do Bazar Podzespoły? Zwykła pomyłka z rozpędu. :|
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 3974797
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Witam. Mętnie to czytam. Czy chcesz go sprzedać,czy przetestować,zdecyduj.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3974825
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Witam. Jak już ustalisz cęnę zgłoszę się na PW.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 4039014
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6171
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji…na życzenie "inkognito09".
  • #6 4101184
    inkognito09
    Poziom 29  
    Ocena: 155
    Dobra, nie ma co, nikt nic nie napisze, a ploter się tylko kurzy i mi miejsce zajmuje. Ostatnio śledziłem aukcje na allegro i poszedł taki sprawny za prawie 200zł, ponieważ nie orientuje się czy jest w 100% ok proponuje 70zł razem z zasilaczem + ewentualne koszta transportu (ewentualny handel wymienny, targowanie bądź inne szczegóły na gg). Daje film. Te buczenie, przy przesuwaniu to nie zacinanie, czy usterka, tylko powolne przesuwanie (bez wciśnięcia przycisku fast).
    Załączniki:
    • ploter w czasie pracy.rar (710.81 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA