takie wyposażenie jak podajnik pręta (3m- pręta) konik, odbiornik materiału, są w standardzie,
z ekstarasow jest odbiorniku wiru, podtrzymka (straszny wynalazek) dodatkowy magazyn narządzi (łącznie 28 szt),
ma na wyposażeniu każdy rozmiar (5-42) wkładek do pręta, tulejek prowadzących, wkładek do wrzeciona, uchwyty tokarskie, szczeki do nich, tulejki zaciskowe, oprawki do noży, rozwiertaków, gwintowników, na morsa, oprawki kątowe, oprawki proste, oprawki napędzane kątowe, proste, nastawiane - właściwie przygotowany jestem na każda ewentualność.
wracając do tematu, widzę ze kolega kompletnie nie ma pojęcia o maszynie dlatego myślę ze najlepszym rozwiązaniem będzie jak przyjedziesz do mnie i w kilka godzin zobaczysz wszystko, (jak rano będziesz to do wieczora umiesz wpelni korzystać z maszyny)
oprawki to VID30 tyle o ile do noży wystarcza byle jakie vid30 to już npedzane musza być odpowiednie (do indexa), do ich montażu potrzebujesz specjalny klucz celem wyjęcia zaslepki która zabezpiecza przed woda.
nie rozumem co masz na myśli “uchwyt do tej maszyny “
domniemam ze chodzi o uchwyt tokarski, niestety nie mam zbędnego, (zresztą w przypadku maszyn nigdy nie ma zbędnych rzeczy) ale dopasujesz byle jaki cały sekret polega na takim bolcu który wciąga się hydraulicznie co powoduje zacisk szczek, jeśli chcesz pasujący to pozostaje nowy lub aukcje internatowe szczególnie na ebay,de można kupić tanio i oryginalny pasujący od razu.
jeszcze jest kila sekretów związanych z ustawieniem tych diud na dole, poruszania się podajnika pręta,konika,
w formie ciekawostki wiesz dlaczego zamontowano tam sinumrika3 kiedy w tamtych latach były 8 a w nawet 8xx ?
z prostej przyczyny 8 była o 70k marek droższa a różnice znikome w przypadku tej maszyny nie zauważalne (oczywiście za dopłatą montowali)
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
zacznijmy do początku index wymaga do zasilania kabla 5x25mm2 i zabezpieczenia 80A na fazę.
koniecznie MUSI mieć podłączone N - od tego zależy chłodzenie sinumerika łatwo to rozpoznać, po 1 nie chodzą wentylatory na sinumeriku (inne tak), 2 nie ma zasilania w gniazdku (obok V24) nie świeci wyświetlacz w lewym dolnym rogu (2 cyfrowy) - sprawdź to bo ugotujesz sterownie - to musi być sprawdzone w pierwszej kolejności !
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
w załączniku masz mojego, jakość foto kiepska bo z tel.
Załączniki:
-
INDEX.rar
(5.15 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.