logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić Sony Ericsson K700i po awarii podczas wysyłania dzwonka?

Nosek1 14 Cze 2007 21:01 1236 8
REKLAMA
  • #1 3984881
    Nosek1
    Poziom 28  
    Ocena: 11
    Witam mam k700i ktory padl podczas wysyłania dzwonka.Objaw byl taki ze palil sie tylko na bialo wyswietlacz i resetowal sie.Ja go totalnie dobiłem tornadem z kilerkiem i teraz sie nie zalacza.Kupiłem cruisera i mam takie pytanie jak go postawic??Miałem w im wersje cid36 brown a teraz dysponuje tylko redem w tej samej wersji.Pod cruiserem czyta go ladnie bez problemu tylko co dalej??Domyslam sie ze cos z tymu certyfikatami trzeba zrobic bo sa uwalone ale nie mam pojecia jak.Po podlaczeniu wyswietla mi sie to:

System diagnostics passed.
    Wersja 11.01 gotowa!

[ --- Attach to Phone --- ]
    Połączenie przez UC-10 Universal Cable...
    Włączanie telefonu...
    ID podstawowego układu: 0x8000
    Wersja protokołu: 3.1
    Prędkość = 460800Bd
    Booting via ROM...
    Próba wgrania aplikacji odzyskującej CID36
    Wysyłanie prologu apletu...
    Wysyłanie struktury apletu...
    Czas wejścia bootstrap: 1s
    Inicjalizacja telefonu...
    Applet ID: 041213 1452 MATCXC1326739_COMPACTCE...
    Flash fabryczny: ST Microelectronics
    Flash ID: 0x200D
    Poziom zabezpiecznia OTP: 1 (Retail)
    OTP CID: 36
    Analiza zabezpieczenia RSA...
    Zabezpieczenie RSA jest normalne.
    Inicjalizacja telefonu zakończona.

A jak kabinuje cos z certyfikatami np:napraw certyfikaty to wyswietla to:

[ --- Repair Certificate --- ]
    Przygotowanie do programowania flash'a...
    Programowanie flash'a...

A w oknie nizej na czerwono:

Kolor/CID flasha uszkodzony!
    Błąd skryptu Błąd zapisu flash'a [11.01.77]

Ze swojej strony podkresle ze cruisera mam 2dzien wiec jezeli bedzie to cos banalnego to prosze sie nie smiac ;) .Pozdrawiam nosek
    Załączniki:
    • Jak naprawić Sony Ericsson K700i po awarii podczas wysyłania dzwonka? 1.JPG (83.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 3984895
    Nosek1
    Poziom 28  
    Dodam jeszcze ze przy probie zmiany kolory flasha na Red36 wywala mi taki błąd:

Flash ID: 0x200D
    Poziom zabezpiecznia OTP: 1 (Retail)
    OTP CID: 36
    Analiza zabezpieczenia RSA...
    Zabezpieczenie RSA jest normalne.
    Inicjalizacja telefonu zakończona.

[ --- Change Certificate Color --- ]
    Przełamywanie zabezpieczenia RSA
    Oczekiwanie na wyłączenie telefonu...
    Komunikacja przerwana, wyjmij i włóż baterię
    Prędkość = 460800Bd
    Wysyłanie prologu apletu...
    Wysyłanie struktury apletu...
    Applet ID: 050404 1011 LLECXC125872_COMPACTPRO...
    Wysyłanie apletu...
    Telefon automatycznie odłączony.

I nizej pisze o bledzie przesyłania apletu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3984910
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    No wlasnei wystarczy tylko Revert to Red (w SEToolu) zrobic i by hulalo. Sproboj kraczonym USB-Smartem. Na Cruiserze nie znam sie bo nie posiadam wiec nei pomoge :/.
  • REKLAMA
  • #4 3984937
    Nosek1
    Poziom 28  
    Tutaj tez jest ta opcja "zastap certyfikat" moze nie mam jakis plikow zainstalowanych bo mam tylko gola instalke.Na supporcie mam jeszcze jakies dwie instalki z plikami do teli (nie softy) tylko pliki o takich nazwach:CruiserFWRestore_v1.10_installer.rar oraz CruiserSupplementary_v1.06_installer.rar czy one moga byc rozwiazaniem tego problemu??Sorry ze sie pytam tak o wszystko ale jestem swiezak z tym cruiserem i od razu za trupa sie zabralem :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 3984943
    Daro_dp
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Witam.
    Zrób tak:

1) Oczywiście naładowana bateryjka.
    2)odpal cruisera
    3) podłącz kabelek
    4) włóż baterie
    5)Podłącz programowo telefon, jeżeli wystąpią jakies problemy z podłączeniem wyjmij bateryjke na chwilke i włóż ponownie i tak kilka razy aż zaskoczy
    6)przefleshuj słuchawke sofcikiem dostepnym na suporcie cruisera
    7)przywróc cid na red jeżeli miałeś brown
    8) odłącz słuchawke programowo lub cruiser sam rozłączy
    9) wyjmij i włóż ponownie bateryjke i spróbuj odpalić słuchawke

Jeżeli nic z tego wybierz model ręcznie, zmniejsz prędkość i wyłącz wyświetlanie i analize info more

Tak musisz miec jeszcze zainstalowane te dwa programy. restore firmoware i suplementary, restart kompa i spróbuj ponownie
  • Pomocny post
    #6 3984960
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    jezeli ci czyta normalnie to robisz
    attach phone
    direct unlock
    attach phone
    flash main
    flash raw fs
    customize fs (emea 1 i wersja softu)
    turn off phone
  • #7 3984964
    Nosek1
    Poziom 28  
    Wszystko łądnie pieknie tylko ze na screenie widac ze nie moge flashowac bo mam tylko dwie zakladki:podstawowy i extras i nie moge mu wrzucic softu.
  • Pomocny post
    #8 3984986
    Daro_dp
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    w ustawieniech cruisera masz możliwość włączenia wyświetlania pozostałych zakładek zanim podłączych słuchawke hide unused tabs
  • #9 3985287
    Nosek1
    Poziom 28  
    Dobra chlopaki juz jest wszytko ok mianowicie sie flashuje itp.tylko teraz jak podobierac soft??Zeby wstał??

Dodano po 9 [minuty]:

Juz jest spoko dziala :).Najpierw musialem zmienic CID na red poprzez tp nastepnie wszystko poszlo bez tp na sam koniec zmienilem cid na brown i zdjelem locka i pozniej znowu na reda ustawilem i chyba chodzi...jeszcze dokladnie napisze jak bede mial wyswietlacz.Dzieki wszystkim za pomoc i szczegolnie koledze ktory sie odezwal na gg.Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Sony Ericsson K700i uległ awarii podczas wysyłania dzwonka, objawiającej się białym wyświetlaczem i resetami, a następnie całkowitym brakiem uruchomienia po próbie naprawy. Użytkownik zakupił program Cruiser do flashowania telefonu, posiadając wersję CID36 brown, a teraz dysponując tylko redem. Podczas próby zmiany koloru certyfikatu na Red36 pojawia się błąd przesyłania apletu i automatycznego odłączenia telefonu. Rozwiązaniem okazało się użycie opcji "Revert to Red" w SEToolu oraz instalacja dodatkowych programów CruiserFWRestore i CruiserSupplementary, które są niezbędne do poprawnej pracy Cruisera. Proces naprawy obejmował: podłączenie telefonu z naładowaną baterią, wielokrotne próby połączenia, flashowanie oprogramowania z supportu Cruisera, przywrócenie CID na red, a następnie zmiany CID na brown i z powrotem na red w celu zdjęcia blokady. W ustawieniach Cruisera należało włączyć opcję wyświetlania wszystkich zakładek (hide unused tabs), aby uzyskać dostęp do funkcji flashowania. Po tych czynnościach telefon został poprawnie zflashowany i działa prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA