Ja mam zepsutą lampę w Sony P32, czy mogę założyć z innego aparatu, czy może charakteryzują się one jakimiś parametrami, które dla bezpieczeństwa elektroniki powinny być identyczne?
hmmm, ciężko dostać tą lampę, szukałem np. na allegro, są do sony ale np. w t-7 jest inna budowa... ja mam t-33 i nie mogę dostać nawet używany taki aparat... rozebrałem go i moduł lampy wygląda jak na foto poniżej, jest tu kondensator 315v 80uF
Załączniki:
SP_A0022.jpg(111.88 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Witam również mam ten sam problem z tym aparatem Sony t33 jednakże udało mi się odszukać informację że trzeba użyć lampy od tego samego aparatu (patrz foto) jednakże można zapewne przełożyć sam żarnik bo tylko on u mnie padł...
✨ Użytkownicy dyskutują o problemie z uszkodzoną lampą błyskową w aparacie Sony DSC-T33. Wymiana lampy jest trudna ze względu na ograniczoną dostępność oryginalnych części. Można ją nabyć w serwisie Sony, jednak jest to kosztowne. Alternatywnie, możliwe jest pozyskanie lampy z innego uszkodzonego aparatu tego samego modelu lub ewentualnie wymiana samego żarnika lampy błyskowej. Próby znalezienia kompatybilnych lamp z innych modeli, np. Sony T-7 czy P32, są utrudnione ze względu na różnice konstrukcyjne i parametry techniczne, które mogą wpływać na bezpieczeństwo elektroniki. Moduł lampy w DSC-T33 zawiera kondensator 315V 80uF, co jest istotne przy ewentualnej naprawie lub wymianie komponentów. Wygenerowane przez model językowy.