logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VirtualDub - nie mogę otworzyć filmu skompresowanego do DivX, co robić?

edziu 25 Paź 2003 12:23 1889 12
REKLAMA
  • #1 373812
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    witam mam problem z VirtualDub nie mogę otworzyć filmu co jest skompresowany do DivX wyskakuje mi taki komunikat jest w załaczniku
    używałem rózne wersje 1.5.0 i 1.5.7 i mam zainstalowane kodeki DivX51 Bundle Pro, DivX51 Bundle, DivXPro511Beta1 i nic nie pomaga
    czy ktoś wie czy jest to spowodowane
    Załączniki:
    • VirtualDub - nie mogę otworzyć filmu skompresowanego do DivX, co robić? Snap1.jpg (85.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 373852
    jerry77
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    Program nie może znaleźć kodeka, w tym przypadku chyba divx 5.0 Czy możesz odtworzyć film innym programem?
  • #3 373891
    Sir_Yaro
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Uzyj gspot'a i sprawdz co czego Ci brakuje...
  • #4 373916
    migol
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    po co ci te 3 kodeki. zdecyduj się na jeden (divx5.1 pro) a rersztę wywal. masz 3x TEN SAM CODEC!!!
  • REKLAMA
  • #5 373938
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    dokladnie po co az 3 kodeki nainstalowane na siebie i do tego pro jeszcze u....... ale w zasadzie sproboj dpalic nandubem a nie virtualem - jak nie poszukaj na tucows fajis innych editow albo na www.divx.pl ale z tymi kodekami to zrob porzadek a jak masz zawalony system to go tez w pierona przinstaluj :)
  • #6 374009
    edziu
    Poziom 29  
    film jest odtwarzamy bez problemów
    a kodeki to na każdy próbowałem i na żadnym nie chce VirtualDub otworzyć obecnie mam zainstalowany DivX51 Bundle Pro poprubuje wasze rady przywróce system o poczatku Ghostem i zobacze so to da
  • REKLAMA
  • #7 374013
    edziu
    Poziom 29  
    Sir_Yaro napisał:
    Uzyj gspot'a i sprawdz co czego Ci brakuje...

z kąt sciągnać ten program
  • #8 374036
    Sir_Yaro
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Pisze sie "skad" :P
    A skad nie pamietam... Po co mi ta informacja?? Jak potrzebuje to wlaczam google i patrze skad...
  • #10 374061
    jerry77
    Poziom 26  
    Ocena: 31
    detonator napisał:
    dokladnie po co az 3 kodeki nainstalowane na siebie

Po to, że jak się ktoś zajmuje obróbką video (co sugeruje użycie virtual duba), to czasem potrzebne jest i dziesięć kodeków.
  • #11 374063
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    jerry77 napisał:
    detonator napisał:
    dokladnie po co az 3 kodeki nainstalowane na siebie

Po to, że jak się ktoś zajmuje obróbką video (co sugeruje użycie virtual duba), to czasem potrzebne jest i dziesięć kodeków.
    Ale chyba nie 3 IDENTYCZNE???? Przypuszczam że w systemie działał tylko ostatnio zainstalowany.
  • #12 374184
    edziu
    Poziom 29  
    przywrócenie sytemu ghostem nie pomogło
    po instalowaniu kodeków od 5.0 do 5.11 na żadny nie chce iść a gspot pokazuje że jest to wersja 5.0 :?
    dodam że inne filmy kompresowane na divx 5.0 i 5.1 chodza bez problemów tylko te co od kupla co kompresował do divx 5 nie chcą iść
    co jest grane i jescze jedno podczas przesuwania filmudo do tego kumpla trace zsychronizacje dzwieku z obrazem :?
  • REKLAMA
  • #13 374215
    abe
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    ww.infojama.pl znajdziesz potrzebne kodeki

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy niemożności otwarcia w VirtualDub filmu skompresowanego kodekiem DivX 5.0, mimo zainstalowania różnych wersji kodeków DivX (DivX51 Bundle Pro, DivX51 Bundle, DivXPro511Beta1). VirtualDub zgłasza brak odpowiedniego kodeka. Film odtwarza się poprawnie w innych odtwarzaczach, co wskazuje na problem z integracją kodeków w VirtualDub. Zalecane jest użycie narzędzia GSpot do identyfikacji brakujących kodeków oraz odinstalowanie nadmiarowych, gdyż posiadanie kilku wersji tego samego kodeka może powodować konflikty. Próba przywrócenia systemu nie rozwiązała problemu. Dodatkowo pojawia się problem z synchronizacją dźwięku podczas przesuwania filmu. Sugerowano także wypróbowanie innych edytorów wideo, np. Nandub, oraz pobranie kodeków z alternatywnych źródeł jak infojama.pl.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA