logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować agresywne reklamy pop-up w przeglądarce?

gajart 25 Paź 2003 16:09 1162 11
REKLAMA
  • #1 374002
    gajart
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Od rana prześladuja mnie reklamy anglojęzyczne przesyłane internetem.
    Co jakieś 5-10 minut komp przestaje normalnie pracować i odbiera jakieś badziewia typu:
    iHATE pop up ads.
    wow new offers
    . itp nawet teraz jak to piszę pojawiły się agresywne reklamy i niedałem rady musiałem przestać.
    Jeszcze nigdy coś takiego mnie nie prześladowało co to może być??
    Próbowałem już różnymi zabezpieczeniami w narzędziach explorera ale nic nie pomaga.
    Podpowiedzcie proszę co z tym padalstwem zrobić
    Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #2 374006
    migol
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    odpal msconfig przejdź do zakładki autostart i poszukaj GAIN (przy okazji pousuwaj zaznaczenia przy wszystkim, co nie wiesz do czego być powinno (np. ISTToolbar itp.) i reset. Jak nie zadziała, to pisz.
  • #3 374016
    gajart
    Poziom 13  
    migol napisał:
    odpal msconfig przejdź do zakładki autostart i poszukaj GAIN (przy okazji pousuwaj zaznaczenia przy wszystkim, co nie wiesz do czego być powinno (np. ISTToolbar itp.) i reset. Jak nie zadziała, to pisz.

Dzięki zaglądnąłem ale nie ma tam nic takiego
  • #4 374019
    migol
    Poziom 18  
    to sprubuj zainstalować inną pzeglądarkę np. Operę albo Netscape'a.
  • REKLAMA
  • #5 374020
    gajart
    Poziom 13  
    I dalej nic nie mogę Pomocy Help!!!!!!!!!!!!!!!!
  • REKLAMA
  • #6 374024
    migol
    Poziom 18  
    heh, szybko instalujesz. Ale ja ci mówie: ZAINSTALUJ COŚ INNEGO!!!
  • #7 374027
    gajart
    Poziom 13  
    mogę instalować inną przeglądarkę ale co się dzieje z tą???
    teraz dwa razy mi coś wskoczyło
  • REKLAMA
  • #8 374028
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 195
    www.lavasoftusa.com
    Sciągnij programik Ad-Aware i przeskanuj kompa.
  • #9 374039
    Sir_Yaro
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Pokaz jakie to sa pop'upy.
    Albo powiedz jak masz pewnosc. To jest bardziej od IE czy systemowe?
    jesli pierwsze do uzyj prg. Ad-ware jesli drugie to wylacz messenger'a w uslugach systemowych.
  • #10 374057
    gajart
    Poziom 13  
    Dzięki Krzysi0
    zainst Ad Aware i znalazł ok 116 plug in-ów i poddał je kwarantanie, nie wiem co dalej zamierza z nimi robić czy ja je mam usunąc czy sam je usunie w każdym razie nic nie wyskakuje i narazie jest OK.
    Jeszcze raz wielkie dzięki
    Pozdrowienia dla wszystkich
  • #11 374060
    TadeuszZ
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    Usuń je z kwarantanny ja tak robię od dłuższego czasu.
    Po co mają zajmować miejsce.
    TadeuszZ
  • #12 374864
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    wejdz na tucows.com albo download.com i poszukam programow typu adware remover i ko klopocie. polecam Ad-aware tak jak kolega albo Spy Sweeper albo Spybot - Search & Destroy

powodzenia !

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z agresywnymi, anglojęzycznymi reklamami pop-up pojawiającymi się co 5-10 minut, które zakłócają pracę komputera i przeglądarki Internet Explorer. Próby blokowania reklam w narzędziach przeglądarki nie przyniosły efektu. W odpowiedzi zasugerowano sprawdzenie autostartu systemu za pomocą msconfig i usunięcie podejrzanych wpisów, jednak nie znaleziono tam nic podejrzanego. Rekomendowano także instalację alternatywnej przeglądarki, np. Opera lub Netscape, aby wykluczyć problem z IE. Kluczową radą było pobranie i uruchomienie programu antyspyware Ad-Aware ze strony lavasoftusa.com, który po skanowaniu wykrył i poddał kwarantannie liczne wtyczki adware. Po usunięciu tych elementów problem z reklamami ustąpił. Dodatkowo polecano inne narzędzia do usuwania adware, takie jak Spy Sweeper oraz Spybot - Search & Destroy, dostępne na serwisach tucows.com i download.com. Wskazano również, że jeśli reklamy są systemowe, warto wyłączyć usługę Windows Messenger. Zalecano usunięcie plików z kwarantanny, aby zwolnić miejsce na dysku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA