logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer CT-W 820R: brak nagrywania prawego kanału po dłuższym nieużywaniu

PrzemG 25 Paź 2003 18:48 2395 2
REKLAMA
  • #1 374164
    PrzemG
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam , na wstępie chciałbym przywitać Wszystkich . To mój pierwszy post na tym forum :) .
    Mam problem z deckiem Pioneer CT-W 820R polegający na tym , że nie nagrywa prawy kanał . Odtwarzanie i inne funkcje są ok. Co dla mnie ciekawe , stało sie to w okresie dłuższego nieużywania urządzenia .
    Czy jest to jakieś poważne uszkodzenie w związku z którym muszę się liczyć z kosztowną naprawą ? Czy ew. ktoś mógłby mi podpowiedzieć co się mogło zepsuć? Dysponuję cyfrowymi zdjęciami wnętrza tego urządzenia . Z góry dziękuję za pomoc :) .
  • REKLAMA
  • #2 374272
    dymek
    Poziom 27  
    Ocena: 30
    a czy jest tam wskaznik wysterowania albo regulacja balansu lub poziomu nagrywania daj te zdjecia zazwyczja zaczynam od tych przyczyn nie dzialania przy wszelkich naprawach ktore zazwyczja sa pomijane czyli te oczywiste.przeslij zdjecia jak mozesz jesli masz wskaznik wysterowania na ktorym jeden kanał milczy wskazuje 0 to oznacza to ze albo uszkodzona jest sekcja przedwzmacniacza ktory tam jest albo ze brakuje jakiegos napiecia lub tez padl tranzystorek niebardzo mam schemat zeby sie wypowiedziec .ale poszukam moze wtedy wykombinuje cos.narazie zamiesc jakies zdjecia tego.
  • #3 374357
    PrzemG
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    urządzenie ma diodowy wskaźnik wysterowania osobny dla każdego kanału i 1 wspólny potencjometr wysterowania . Wskaźnik dla kanału prawego ani drgnie , natomiast monitorując nagrywany dźwięk można usłyszeć bardzo cichy nagrywany dźwięk w prawym kanale .
    Co do zdjęć , prześlę je jutro . Dzięki za odpowiedź.
REKLAMA