Mam zamiar wziąć sobie telefon w sieci Play na abonament, jestem tylko ciekaw jak jest z zasięgiem. Liczę na opinie kolegów korzystających z tej sieci. Warto brać czy nie?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambalonika3 napisał:Korzystając z tematu zadam pytanie. Zarówno Play, jak i Sami Swoi oparte są o sieć Plus GSM. Dlaczego więc w tym samym miejscu zasięg telefonu w sieci Sami Swoi jest tak niski, że czasami wręcz zanika podczas, gdy telefon w sieci Play śmiga znakomicie - zasięg maksymalny! Zamiana aparatów nic nie zmienia, więc różnice wynikają wyłącznie z winy operatora. Czy ktoś wie dlaczego?
QCoo napisał:Po pierwsze Play nie korzysta z masztów Plusa. Trójca święta (Era, Orange i Plus) wypowiedziały już na starcie wojnę Playowi. Dlatego Play może mieć nieco gorszy zasięć, bo musi stawiać maszty na nowo.
Po drugie sposób na zwiększenie zasięgu jest dosyć dobry.
QCoo napisał:Po pierwsze Play nie korzysta z masztów Plusa. Trójca święta (Era, Orange i Plus) wypowiedziały już na starcie wojnę Playowi.[...]
mickemaster napisał:Play korzysta z BTS-ów Plus GSM tylko na prowincji.
mickemaster napisał:Na wiosce gdzie nie ma 3G wyższy priorytet mają abonenci Plusa- nie mówi się o tym się głośno ale tak już jest. To tak dla wyjaśnienia tych wszystkich nieścisłości i domysłów.
Cytat:W miastach też możesz korzystać z BTS Plusa, to nie tak, że tylko jak to ładnie ująłeś na prowincji można.