Kolego,pytałem czy masz połączone wczesniej wskazane GND, napisałeś,że nie! Sprawdzałeś to jakimś miernikiem , czy na oko. Jeśli nie masz miernika , to lepiej nie <rozpoczynaj> adaptacji.
Tylko między nami,zdania rozpoczynamy od dużej litery.
ojejku znalazł sie polonista a z twojej pięknej wypowiedzi wyszło ze mam sprawdzić czy podpisane wyjście "GND -12V" jest połączone z 5 wyjściem podpisanym "GND" więc tak zrobiłem i wyszło ze nie jest połączone więc z łaski swojej nie ucz mnie polskiego jeśli kurcze źle sam formułujesz pytania. Nie mam nic do ciebie ale wiesz zbytnio sam sie nie znam więc formuj dobrze pytania ;] a otrzymasz dobre odpowiedzi
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy poprawności oznaczenia napięć +12 V, -12 V oraz GND na zdjęciu układu zasilania. Pierwszy z odpowiedzi wskazuje, że od lewej strony złącza znajdują się kolejno: -12 V, jego GND, następnie +12 V i kolejne GND, z zaleceniem sprawdzenia, czy oba GND są ze sobą połączone. Autor potwierdza, że GND nie są połączone razem, co oznacza, że każdy zasilacz (+12 V i -12 V) ma osobne gniazda. W kolejnej odpowiedzi wyjaśniono, że rozdzielne zasilania uniemożliwiają uzyskanie symetrycznego zasilania z jednego układu. Autor dodaje, że z układu chce uzyskać napięcia +12 V, -12 V i GND, jednak tylko niektóre GND są połączone wspólnie. Zalecane jest użycie miernika do weryfikacji połączeń GND przed próbą adaptacji zasilania. W dyskusji pojawia się także uwaga dotycząca precyzji formułowania pytań, jednak nie wpływa to na techniczną treść problemu. Wygenerowane przez model językowy.