Witam wszystkich.Potrzebny mi jest wsad do pamięci 24C16 do telewizora Grundig Arcance MF72-2502/8 TOP.Podaję model procesora jaki w nim siedzi-VCT 49X35 PZ D5 000 była też na nim nalepiona kartka i pisało coś takiego-
SC 82 56-05
14.5 C08 GR
Na płycie pisze BEKO ELEKTRONIK ZX8.190-09
i jeszcze na takiej nalepce co jest przyklejona na płycie pisze E5G YXM.
Proszę was pomuszcie mi bo już mam dosyć tego telewizora,jest w nim tyle ustawień w menu serwisowym że głowa boli a na dodatek regulacja działa bardzo powoli.Problem jest taki że cała geometria jest rozjechana i jak reguluję balansem bieli w menu serwisowym to nic się nie zmienia tzn.nie dodaje i nie ujmuje kolorów RGB i zmiana Obrazu z ciepłego na zimny też nic się nie zmienia.Już parę usterek usunąłem.Pomocy
SC 82 56-05
14.5 C08 GR
Na płycie pisze BEKO ELEKTRONIK ZX8.190-09
i jeszcze na takiej nalepce co jest przyklejona na płycie pisze E5G YXM.
Proszę was pomuszcie mi bo już mam dosyć tego telewizora,jest w nim tyle ustawień w menu serwisowym że głowa boli a na dodatek regulacja działa bardzo powoli.Problem jest taki że cała geometria jest rozjechana i jak reguluję balansem bieli w menu serwisowym to nic się nie zmienia tzn.nie dodaje i nie ujmuje kolorów RGB i zmiana Obrazu z ciepłego na zimny też nic się nie zmienia.Już parę usterek usunąłem.Pomocy