logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV SABA T7281AD - obraz znika po kilku sekundach, dźwięk działa

Lysoleq 24 Cze 2007 22:11 1218 4
REKLAMA
  • #1 4017122
    Lysoleq
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Mam problem z telewizorem SABA w postaci braku obrazu. Poruszałem już ten temat, niestety z mojej winy został on zamknięty.

Sytuacja wygląda tak, że po włączeniu telewizora obraz ładnie pojawia się na ekranie po czym znika po kilku sekundach pozostawiając jedynie dźwięk i czarny ekran. Co ciekawe podczas regulacji głoścności "skala głośności" pojawia się na ekranie zawsze na czym opieram swoje przypuszczenia, że kineskop jest poprawnie zasilany. Co może być przyczyną tej usterki?
  • REKLAMA
  • #2 4017202
    piotrekmilitowski
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    Witam! A czy obraz ponownie się pojawia po czasie?

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 4017255
    Lysoleq
    Poziom 17  
    Jeżeli zostawi się telewizor samemu sobie to nie. Natomiast można kombinować włączając go i wyłączając z nadzieją że kiedyś się uda.
  • REKLAMA
  • #4 4017514
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Możesz sprawdzić (docisnąć) wtyki i moduły. Następnie po włączeniu ostukać w różnych miejscach np. rączką wkrętaka. Może to tylko luz - w tych TV z reguły mnóstwo lutów wymaga poprawki.
  • #5 4017711
    Lysoleq
    Poziom 17  
    Wczoraj lutowałem na nowo podejrzane luty i wyciągnąłem wszystkie moduły, żeby im się lepiej przyjrzeć, ale nie znalazłem na nich żadnych widocznych śladów usterki.
REKLAMA