logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wejść w tryb serwisowy telewizora Beko 100Hz z 2002 roku?

egon-tv 27 Paź 2003 13:19 4414 9
REKLAMA
  • #1 376205
    egon-tv
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    mam dosc ciekawy telewizor 100hZ beko z 2002 roku i ma walniete nastawy obrazu : zle wycentrowany i przesuniety obraz, korekcja tez pozostawia wiele do zyczenia.... :oops: jest on na plycie BEKO, procek glowny SDA5255 .niestety nigdie nie ma info o tym tv oznaczenie plyty suferuje model plyty 20.2. ale nie wiem czy to jest wlasciwy symbol... poprosze o wskazówki ja sie wchodzi w menu serwisowe w telewizorach beko (w miare swierze modele) byc moze cos sie pokryje i uda mi sie wyregulowac powyzsze parametry....

Przeniesiony z "Szuakm schematu" <gorg>
  • REKLAMA
  • #2 376373
    jotka
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    W starszych modelach przytrzymać w lokalnej klawiaturze P+ i P- i wcisnąć wył sieciowy. Spróbować nie zaszkodzi!
  • #3 376414
    egon-tv
    Poziom 21  
    to by bylo zbyt proste... nie zdalo egzaminu.... czekam na kolejne informacje.... :cry:
  • REKLAMA
  • #4 380296
    jaket
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    A przeszukiwałeś forum???
    Nie wiem jak w twoim ale potrzebny jest pilot serwisowy :( to zła wiadomość jednak jest też dobra wystarczy pilot uniwersalny i po ustawieniu go na TV Philipsa trzeba nacisnąć klawisz od regulacji kontrastu.
    Wszystkie ustawienia można wykonać już oryginalnym pilotem od TV, a wyjście z menu znowu pilotem serwisowym. Ustawienia są zapamiętywane automatycznie podczas wyjścia z menu serwisowego.
    Przełączanie stron menu klawiszami (kolorami) od telegazety.
    Spróbuj może zadziała.
  • REKLAMA
  • #5 380389
    egon-tv
    Poziom 21  
    faktycznie potrzebny jest pilot serwisowy... takie same informacje uzyskalem w serwisie BEKO....
  • REKLAMA
  • #6 380464
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    podaj dokladne oznaczenie proca SDA2555 ......lub typ sprzetu.
  • #7 500771
    Melex
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Witam. Czy wie ktoś, czy uniwersalnym pilotem można wejść w tryb serwisowy w polskim beko - chassis CTV 12.1? Pozdrawiam...
  • #8 500807
    pawcio
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    jaket napisał:
    A przeszukiwałeś forum???
    Nie wiem jak w twoim ale potrzebny jest pilot serwisowy :( to zła wiadomość jednak jest też dobra wystarczy pilot uniwersalny i po ustawieniu go na TV Philipsa trzeba nacisnąć klawisz od regulacji kontrastu.
    Wszystkie ustawienia można wykonać już oryginalnym pilotem od TV, a wyjście z menu znowu pilotem serwisowym. Ustawienia są zapamiętywane automatycznie podczas wyjścia z menu serwisowego.
    Przełączanie stron menu klawiszami (kolorami) od telegazety. Spróbuj może zadziała.

A to nie działa :?:
  • #9 501009
    Melex
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Nie wiem czy działa ponieważ nie mam uniwersalnego pilota. Serwisowy pilot kosztuje 100 zł., a uniwersalny 60, i tu problem i pytanie - czy uniwersalny zadziała, czy nie? :evil:
  • #10 501021
    mimelektronik
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Dziala!!! mak2002 kod 1097 kontrast-

Podsumowanie tematu

✨ W celu wejścia w tryb serwisowy telewizora Beko 100Hz z 2002 roku z procesorem SDA5255 i płytą oznaczoną jako 20.2, standardowa metoda z przytrzymaniem klawiszy P+ i P- na lokalnej klawiaturze oraz włączeniem zasilania nie zadziałała. Konieczne jest użycie pilota serwisowego, który umożliwia dostęp do menu serwisowego, gdzie można regulować parametry obrazu takie jak centrowanie i korekcja. Alternatywnie, pilot uniwersalny ustawiony na TV Philipsa i użycie klawisza regulacji kontrastu może pozwolić na wejście do trybu serwisowego, jednak wyjście z menu wymaga pilota serwisowego. Ustawienia w menu serwisowym są zapamiętywane automatycznie po wyjściu. Koszt pilota serwisowego to około 100 zł, natomiast uniwersalnego około 60 zł. Potwierdzono, że pilot uniwersalny z kodem 1097 (mak2002) umożliwia wejście do trybu serwisowego i regulację kontrastu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA