logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak znaleźć czujnik zamknięcia pokrywy w drukarce OKIPAGE 14ex?

bio01 28 Cze 2007 19:42 2105 5
REKLAMA
  • #1 4030465
    bio01
    Poziom 10  
    Witam

Znalazłem na forum temat z tym problemem, ale niestety nie potrafię rozwiązać tego problemu u siebie. Aby nie zakładać nowego tematu chciałem napisać tam, ale temat jest już zamknięty:(

Otóż jak w temacie, w drukarce po inicjalizacji pokazuje się komuniat "otwarta pokrywa" i nic nie da się zrobić. Zdjąłem obudowę, ale nigdzie nie mogę znaleźć czujnika zamknięcia pokrywy. Ostatnio ani nie przenosiłem drukarki, ani jej nie otwierałem, wiec złamać sie tam nic raczej nie mogło. Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi jak znaleźć ów czujnik?

z góry dziękuję za odpowiedź
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4030710
    elserwisant
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Jeżeli zdejmiesz obudowę to czujnik (właściwie stycznik) masz z lewej strony fusera patrząc od przodu.
    Włączasz i wyłączasz go ruszając tym białym plastikiem czyli zawiasem górnej pokrywy).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4030786
    Calculus
    Poziom 25  
    Ocena: 11
    Dźwignia czujnika to czarny plastik umieszczony poziomo, u mnie był złamany. Przy zdejmowaniu obudowy uważaj na tasiemkę listwy diodowej. Ja w środek plastiku wkleiłem długi wkręt M3 i jest ok.
  • REKLAMA
  • #4 4030842
    bio01
    Poziom 10  
    Dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieję, że to znajdę:)

Dodano po 2 [godziny] 56 [minuty]:

znalazłem wszystko, po lekkim dociśnięciu tego zawiasu(co włącza i wyłącza) drukarka ożyła, jednak po chwili przestała już reagować na wszelkie dociśnięcia:(( chyba jutro czeka mnie całkowite rozkręcanie tego wszystkiego, chociaż za wiele się na tym nie znam.

A może macie jakieś propozycje, rady?

z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #5 4033623
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Proszę jeszcze raz dokładnie prześledzić posty, było to kilka razy na forum!
    Przeniosłem z Drukarki, kserokopiarki i plotery.

A tak przy okazji informuję, że nowe zdanie rozpoczynamy wielką literą!
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #6 4033778
    bio01
    Poziom 10  
    ...wielkie dzięki za to, że przy okazji troszczy się Pan o elementarne zasady poprawnej pisowni.

Temat zamknięty.

ps. jeszcze raz dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi.
REKLAMA