logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Philips CCR 600 i zmieniarka firmy Philips DC012

maczun 02 Lip 2007 13:33 8865 6
REKLAMA
  • #1 4041299
    maczun
    Poziom 11  
    Witam.
    Mam zestaw radio Philips CCR 600 zainstalowane w samochodzie i zmieniarka firmy Philips DC012 i pytanko jak ja zainstalowac w Opel Vectra B 2000r. Co prawda mam kostke w schowku ale to jest chyba od innej zmieniarki. Czy istnieja jakies przejsciowki, czy tez trzeba połaczyc zmieniarke bezposrednio z radiem, czy tez przespawac na sztywno kable?
  • REKLAMA
  • #2 4118530
    Jarek20
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Niestety to radyjko CCR600 nie obsługuje starszych zmieniarek (mają inne magistrale do komunikacji). Musisz sobie poszukać zmieniarki CDC2 Blaupunkta (6 płytek CD) lub CDC3 Philips (4 płytki CD). Ta którą masz pasuje np. do radyjka SC804D Philipsa.
    Pozdrawiam Jarek
  • REKLAMA
  • #3 4121240
    gonzotom
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    Drobny szczegół : DC012 współdziała z " SC804 (C) CDC " { trochę zmieniony SC804 (C) i SC804D (C) }.
  • REKLAMA
  • #4 4125404
    maczun
    Poziom 11  
    Witam.
    Dzięki za info. Znalazłem już CDC2 i działa bez zarzutu na oryginalnym radyjku wraz z okablowaniem i sterowaniem w kierownicy.
    Pozdrawiam
  • #5 4821736
    9tak
    Poziom 11  
    Witam.
    Chciałbym 'odświeżyć' temat i zadać następujące pytania:
    - czy tylko dwa wymienione wyżej modele zmieniarek będą pasowały do radia CCR 600 - na allegro jest dostępne sporo różnych modeli zarówno Philipsa jak i Blaupunkta (niektóre wyjęte z Opli), ale nie wiem w jaki sposób ocenić czy da się to bezproblemowo podłączyć (tak aby działało sterowanie z kierownicy itd).

- czy ew. w miejsce zmieniarki można za pomocą przejściówki podłączyć np. zwykły przenośny odtwarzacz na CD/MP3 - oczywiście utracimy wtedy możliwość sterowania z kierownicy, ale z drugiej strony można taki odtwarzacz kupić za niewielkie pieniądze.
  • REKLAMA
  • #6 4821768
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    1. Tak, w tym przypadku tylko te dwa.
    2. Nie można bo nie włączy się wejście w radiu nim nie zobaczy zmieniarki i nie utracisz sterowania.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Radio samochodowe Philips CCR 600 nie jest kompatybilne ze starszymi zmieniarkami, takimi jak Philips DC012, ze względu na różne magistrale komunikacyjne. Do tego modelu radia pasują wyłącznie zmieniarki Philips CDC3 (4 płyty CD) oraz Blaupunkt CDC2 (6 płyt CD). Zmieniarka DC012 współpracuje natomiast z modelami SC804(C) i SC804D(C). Próba podłączenia innej zmieniarki wymaga zastosowania kosztownego adaptera (około 200-300 zł), co jest mniej opłacalne niż zakup dedykowanej zmieniarki. Nie ma możliwości podłączenia zwykłego przenośnego odtwarzacza CD/MP3 bez utraty funkcji sterowania z kierownicy, ponieważ radio nie aktywuje wejścia bez wykrycia kompatybilnej zmieniarki.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA