logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PANASONIC KX-TA 308 - Jak ustawić sygnał zajętości dla linii zewnętrznych?

gall_u 03 Lip 2007 17:17 1835 3
REKLAMA
  • #1 4045361
    gall_u
    Poziom 11  
    Witam!
    Mam ów centrale, a z nią problem, mianowicie polega on na tym, iż sa podłączone 3 linie zewnętrzne ktore przekierowane są na dwa telefony wewnętrzene i w momencie gdy obie są zajęte - ktoś dzwoni na trzecią i słyszy sygnał oczekiwania na połączenie - tak jak ktoś kto siedzi przy telefonie zwyczajnie nie odbierał... Czy jest jakas szansa zmienić to aby pojawiał się sygnał zajętości? Dodam że do centrali wchodzą 3 numery analogowe z isdn'a i nie wiem czy to czasami nie isdn cos miesza...
    Jeśli macie jakieś pomysły chętnie wysłucham.

Centralke programuje przez RS-232.

Pozdrawiam i czekam na pomysły...
    gall_u
  • REKLAMA
  • #2 4045859
    pol_s
    Poziom 25  
    Ocena: 34
    Napisz jak dokładnie wygląda podłączenie portów analogowych (ile NT)do centrali.Czy 3 numery to 3 linie analogowe wpięte do centrali. Na Twoim miejscu wyłączyłbym połączenia oczekujące w NT. Jeżeli każdy numer to inna NT to oprócz wyłączenia połączeń oczekujących wyłącz drugie kanały.
    Ale w takim wypadku wszystko zależy od kierowania rozmów przychodzących na wewnętrzne. Jeżeli te wewnętrzne już rozmawiają to nic nie zrobisz.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4046036
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Zrobisz.
    Mozna uruchomiic na 3cim wewnetrznym zapowiedz nawet w fotmiie automatycznej sekretarki w stylu "Wszyscy konsultancii sa zajęci....
  • #4 4047405
    gall_u
    Poziom 11  
    no i znalazla sie przyczyna ów problemu - leżała ona po stronie NT'eka, wystarczylo zawiesic połączenia oczekujące o których nie miałem pojęcia iż są aktywne...

Problem można zamknąć.
    Dzięki za wszelaką pomoc.
    Pozdrawiam
    gall_u
REKLAMA