logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować Samsung SGH-Z400 po zapomnianym kodzie w sieci Play?

polpol1975 04 Lip 2007 17:32 9150 8
REKLAMA
  • #1 4048719
    polpol1975
    Poziom 11  
    znajomy wpisal kod na telefon i jak to bywa zapomnial jaki i teraz jest problem jak go odblokaowac
    telefon jest w playu

czy jest jakas szansa by to zrobic z gory dziekuje za wszelkie sugestie
  • REKLAMA
  • #2 4048729
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    można tylko nie wiem jakiego kodu szukasz ?
  • REKLAMA
  • #3 4048733
    jihn
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Serwis wita...

Z tego co wiem to play jest od lutego bieżącego roku więc raczej niemożliwe aby zapomniał. Lepiej od razu napisz że kupiłeś telefon i ci sprzedał bez podawania kodu i teraz ma cie gdzieś ;P albo wciska że sam nie pamięta, albo poprostu go znalazłeś na ulicy ;P. Pozdrawiam.

Dodano po 45 [sekundy]:

Zapewne chodzi o Security Code.

Dodano po 40 [sekundy]:

Posprawdzaj najpierw standardy:
    1111
    11111
    0000
    00000
    1234
    12345
    2580
  • REKLAMA
  • #4 4048948
    wuwud
    Poziom 2  
    To ja jestem tym znajomym polpola :D

Wpisalem haslo na blokade telefonu w swojej komorce Jestem abonetem Play Lajt, Rozladowal mi sie i wylaczyl po naladowaniu poprosil o haslo aby odblokowac telfon. Niestety hasla zapomnialem i stoje na rozdrozu.
    powtarzam to nie jest haslo PINU.
    Czy jest jakas mozliwosc odblokowania blokady telefonu? Jestem obecnie w Niemczech.

Polpol szacunek !!!

Dodano po 5 [minuty]:

jihn napisał:
    Serwis wita...

Z tego co wiem to play jest od lutego bieżącego roku więc raczej niemożliwe aby zapomniał. Lepiej od razu napisz że kupiłeś telefon i ci sprzedał bez podawania kodu i teraz ma cie gdzieś ;P albo wciska że sam nie pamięta, albo poprostu go znalazłeś na ulicy ;P. Pozdrawiam.

Dodano po 45 [sekundy]:

Zapewne chodzi o Security Code.

Dodano po 40 [sekundy]:

Posprawdzaj najpierw standardy:
    1111
    11111
    0000
    00000
    1234
    12345
    2580

sory kolego ale masz z powaznym goscienm do czynienia. Nie zanalzlem na ulicy tylko o d 20 czerwca jestem abonentem Play Lajt i zadaje powazne pytanie zreszta jak moj znajpomy za mnie., ktoremu serdecznie dziekuje.
    Jesli mozesz pomoc. pomoz . Dzieki z gory.

Dodano po 5 [minuty]:

Standarty nie poszly. To byloby chyba za proste bo jak sam wspomniales ktos mogl znalezc na ulicy i wykorzystac je. Musi byc inny sposob. Tylko jaki?
  • REKLAMA
  • #5 4052093
    polpol1975
    Poziom 11  
    jak juz zostalo napisane - telefon nie jest moj a do serwisu w kraju droga daleka
    jest jeszcze jedna sprawa o jakiej nie pisalem i znajomy tez nie nadmienil zalezy mu najbardziej na nr telefonu na ta chwile na karcie sim

czy w takim wypadku wystarczy przelozyc karte do innego telefonu bez simloka by dzialala czy ,czy blokada dalej bedzie aktywna (wlaczyl blokade telefonu )

czy sa generatory kodow do samsunga ? -pytam bo gdzies mi sie obilo o uszy o generatorach do noki po wpisaniu nr imei alee nie wiem czy nie chodzilo o simloka czy inne blokady
    do jednego z samsungow spotkalem sie z kodem 8x0 ale ponoc od przywraca ustawienia fabryczne
  • #6 4052131
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    Jeśli przełożysz kartę do innego telefonu i o ile numery będą zapisane na karcie SIM to oczywiście będziesz je mógł odczytać. Kod telefonu dotyczy danego aparatu, nie ma znaczenia dla karty SIM. Co do generatorów to wątpię, czy takowe istnieją. Co do Nokii to generator istnieje, ale do DCT-4 ;)
  • #7 4054570
    wuwud
    Poziom 2  
    Dzieki Wam serdeczne panowie. Zona pytala w punkcie gdzie zdobylem to cacko czyli Play Lajt. Zostala zmyta do komisu. hehehe ja bym sie tak nie dal zmyc.
    Niestety panowie numery sa zapisane na telefonie. Przekladalem karte.
    Dzieki Wam jeszcze raz zamykamy dyskusje bo jesli szwagier ( Niemiec ) wroci niebawem z urlopu postara sie cos tu w serwisie samsunga cos zdzialac.

Aha Jeden z Kibicow dal mi linka do stronki samflasher ale tam trzeba za programik zabulic 480 zl
    Jak ktos jest na tyle bogaty to podaje link.
    http://www.samflasher.pl/index2.php?pStrona=download

oraz
    Link do dzialu sprzedazy: http://www.samflasher.pl/index2.php?pMenuG=16

Ciekawe czy maja zbycie :D
  • #8 4063837
    wuwud
    Poziom 2  
    Pomogl mi jeden user z innego forum
    Kto zapomnial hasla na blokade aparatu SGH-Z400 nalezy: Wyjac karte SIM wlaczyc telefon i wpisac *2767*3855#. telefon zresetuje sie i powroci do ustawien fabrycznych.

problem z banki. Jestem w Play Lajt.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy odblokowania telefonu Samsung SGH-Z400, który został zablokowany przez zapomniany kod zabezpieczający (Security Code), nie jest to kod PIN karty SIM. Telefon jest używany w sieci Play, a karta SIM zawiera zapisane numery, które są niedostępne z powodu blokady telefonu. Próby wpisania standardowych kodów (np. 1111, 0000, 1234, 2580) nie przyniosły efektu. Przełożenie karty SIM do innego telefonu umożliwia dostęp do numerów zapisanych na karcie, ale nie odblokowuje samego telefonu. Istnieje możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych poprzez wpisanie kodu serwisowego *2767*3855#, co resetuje telefon i usuwa blokadę, jednak powoduje utratę danych zapisanych w pamięci telefonu. Wskazano również na dostępność płatnego oprogramowania serwisowego (samflasher) do odblokowania, ale jest to kosztowne. Nie znaleziono wiarygodnych generatorów kodów do Samsunga SGH-Z400, w przeciwieństwie do niektórych modeli Nokii. Ostatecznie rozwiązaniem jest reset telefonu kodem serwisowym, co potwierdzono jako skuteczne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA