logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 6230i heyah wap, gprs nie jest dostępne, konfiguracja.

traper-Lucek 04 Lip 2007 20:27 1739 6
REKLAMA
  • #1 4049386
    traper-Lucek
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich:( Mam powazny problem kupiłem karte heyah wchodze na strone heyah.pl sciagam gotowa zaklathe do wap probuje sciagnac heyah gg a tu wyskakuje informacja ze gprs nie jest dostepne. Prosze was o pomoc jak co po kolei zrobic aby to skonfigurowac:(
  • REKLAMA
  • #2 4049563
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    najlepiej to zadzwoń do biura obsługi klienta oni to zrobią za ciebie ,przysyłając ci smsa konfiguracyjnego,,

wyłączałeś tel po ustawieniach ?
  • REKLAMA
  • #3 4049987
    traper-Lucek
    Poziom 10  
    wylaczylem:((
  • REKLAMA
  • #4 4050022
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    koleszko. na plastiku z którego wyłamałes karte masz PUK. Po tym jak wysłałeś sms konf. zaloguj się za stronie heyah tzn login - twój nr tel, hasło - 4 ostatnie cyfry puk. Potem dopiero mozesz aktywować sobie opcje gg i wap - ze strony heyah i po problemie.
  • REKLAMA
  • #5 4052194
    traper-Lucek
    Poziom 10  
    Zrobiłem tak jak mówiles to po necie moge chodzi a gg jak odpalam to pisze "Najpierw aktywuj gprs" :(
  • #6 4052208
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    Pobierz Paplę i po problemie. Wcześniej rzecz jasna konieczna jest dobra konfiguracja GPRS.
  • #7 4052214
    traper-Lucek
    Poziom 10  
    Tyle ze ja niepotrzebuje zadnej papli tylko gg

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy konfiguracji GPRS i dostępu do WAP na telefonie Nokia 6230i z kartą Heyah. Po pobraniu gotowej konfiguracji WAP i próbie uruchomienia aplikacji GG pojawia się komunikat o braku dostępności GPRS. Zalecane jest skontaktowanie się z biurem obsługi klienta Heyah w celu otrzymania SMS-a konfiguracyjnego. Po wysłaniu SMS-a konfiguracyjnego należy zalogować się na stronie Heyah, używając numeru telefonu jako loginu oraz czterech ostatnich cyfr PUK jako hasła, aby aktywować usługi GG i WAP. Po poprawnej konfiguracji i restarcie telefonu dostęp do internetu działa, jednak aplikacja GG wymaga dodatkowej aktywacji GPRS. Alternatywnie zasugerowano użycie aplikacji Papla, jednak użytkownik preferuje korzystanie wyłącznie z GG. Kluczowa jest prawidłowa konfiguracja GPRS oraz aktywacja odpowiednich usług na koncie Heyah.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA