logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak włączyć słownik T9 w Siemens S65 mimo aktywacji opcji?

piotrf6 05 Lip 2007 22:45 1569 14
  • #1 4053686
    piotrf6
    Poziom 15  
    Ocena: 86
    Witam. W Siemensie s65 brak słownika T9. W opcjach SMS uaktywniłem Platformę t9 . Tzn w kwadraciku jest "ptaszek" . A w trakcie pisania i przełączania na cyfry, duże litery i małe brak jest słownika T9 . Czy może trzeba wgrać nowy program . Prosze o poradę . Pozdrawiam.
  • #3 4057477
    piotrf6
    Poziom 15  
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym poscie
  • Pomocny post
    #4 4057554
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4059364
    piotrf6
    Poziom 15  
    Witam. Nerwowy ten doradca. Jak ktoś jest mądry w temacie to cwany , no ale do rzeczy. Sćiągnąłem ten załacznik na komputer., po czym wgrałem przez irde na telefon . Plik ten siedzi w telefonie i nic . Przypominam , że mam Siemensa S65 , a nie ME 75. Teraz nie wiem jak go i gdzie w telefonie zapisac . Prosze o spokojna i rzeczowa porade , jak dla laika , anie profesjonalisty w temacie. Serdecznie podrawiam.
  • Pomocny post
    #6 4059386
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Wchodzisz DATA-->System-->T9 i tam kopiujesz plik słownika. Podejdzie od serii x65. Folder jest ukryty.
  • Pomocny post
    #7 4059855
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ocena: 12
    A odkryć dyski możesz np. VNavigatorem SFE.
  • #8 4060389
    piotrf6
    Poziom 15  
    Witam. Nie mam kabelka do komputera , przesyłam tylko irdą . Czy bez kabla da sie to zrobić. Nie moge wejść w data - system w telefonie .( Ciemny jestem w te klocki i moderator teraz może grzmiec . pozdrawia m i prose o jasne wyjasnienia.
  • Pomocny post
    #9 4060433
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #10 4060716
    AxeMan
    Poziom 24  
    Jak już wspomniał wiśniowy18 można skorzystać z MPMa. Ja jednak proponuję VNavigator ze względu na to, że ma wbudowaną funkcję Open Disk. Aby się połączyć przez IrDE musisz mieć sterowniki emulujące ją do portu COM. Zarówno sterowniki jak i VNavigator znajdziesz na www.siemensphones.info login: user pass: siemens. Ściągasz plik o nazwie IrCOMM2k-1.2.1-eng.zip (sterownik) oraz VSFE_setup.exe (VNavigator). Myślę, że sobie poradzisz ;)
  • Pomocny post
    #11 4061145
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    LOL ale zeby zobaczec ten folder DATA to wystarczy w Windowsie zaznaczyc opcje zeby pokazywalo ukryte pliki i foldery!
  • Pomocny post
    #12 4061205
    AxeMan
    Poziom 24  
    Racja, ale jak chce się połączyć przez IrDA to i tak musi emulować COMa.
  • #13 4061559
    piotrf6
    Poziom 15  
    Witam. dzieki za porady teraz to wszystko rozumiem. Musze tylko sie zarejstrowac na podana strone . Wysłałem w tym celu maila i czekam , o rezultacie powiadimie . ( jestem dziewica w tych sprawach).Pozdrawiam doradzających . Dziekuje za cierpliwość

Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:

Jak w menu telefonu znaleźć data -system itp
  • Pomocny post
    #14 4062422
    AxeMan
    Poziom 24  
    Ale po co Ci wejście przez menu ? T9 i tak przez eksplorator wrzucasz.
  • #15 4063064
    piotrf6
    Poziom 15  
    Mam juz vnavigatora i zotał wgrany sterownik . Mam wirtualny IR COM i co robi sie teraz jak to wszystko zgrać ?

Dodano po 1 [godziny] 48 [minuty]:

Witam. Udało sie . Ale był problem , bo telefon nie miał w systemie pliku t9. Sciągnałem ten plik z innego siemensa i wgrałem go do mojego. Ten sciągniety z internetu nie działał. Dzieki Waszej cierpliwości troche sie nauczyłem . Pozdrawiam i bardzo dziekuję.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W Siemensie S65 mimo aktywacji opcji Platforma T9 w ustawieniach SMS nie pojawia się słownik T9 podczas pisania wiadomości. Problem wynika z braku pliku słownika T9 w systemie telefonu. Rozwiązaniem jest pobranie odpowiedniego pliku słownika T9 (najlepiej z innego telefonu Siemens S65, gdyż plik z internetu może nie działać) i wgranie go do ukrytego folderu DATASystem w pamięci telefonu. Do tego celu można użyć programu VNavigator, który umożliwia dostęp do systemu plików telefonu przez IrDA, pod warunkiem zainstalowania sterowników emulujących port COM (np. IrCOMM2k). Po wgraniu pliku słownika T9 i umieszczeniu go w odpowiednim katalogu funkcja T9 zaczyna działać. Wejście do folderu DATA wymaga pokazania ukrytych plików w systemie Windows lub użycia eksploratora plików telefonu. Nie jest konieczne korzystanie z menu telefonu do kopiowania pliku, gdyż operacje wykonuje się z poziomu komputera.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA