Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Alpha 5 POLO/LUPO BVX- proglemy

DJADi85 06 Jul 2007 17:19 3361 5
  • #1
    DJADi85
    Level 10  
    Witam

    Mam następujący problem ściągnąłem Fiata Ducato z Niemiec i jest w nim radyjko Blaupunkt Alpha 5 Polo/Lupo BVX i jest z nim następujący problem a mianowicie nie startuje to znaczy probuje włączyć włączyć i w ogóle nie reaguje a jak zapłon włączę z kluczyka to tylko wyświetlacz mignie i nic się nie pojawia. Próbowałem już na kilka sposobów i nie wiem co jest grane okablowanie sprawdzałem wszystko jest ok. A może to będzie ważne jak zapłon włączę i przytrzymam przycisk włączający radio to w głośnikach słychać piknięcie jak by radio dawało jakiś sygnał. Oto parametry radyjka:

    Blaupunkt Alpha 5 Polo/Lupo BVX
    Volkswagen ALPHA 6X0 035 153A
    Made in Portugal 2003r.
    Producent Blaupunkt 7 642 218 360
    Blaupunkt GMBH
    014 VWZ 121 xxxxxx


    Prosił bym o pomoc z góry dziekuje
    o to mój e mail adi85(malpa)autograf.pl
  • #2
    damiancz
    Moderator of Car Radios
    Najpewniej włożone tylko na sztukę a źle podłączone , to że kostka pasuje to nie znaczy że wyprowadzenia są tak samo

    A radio od VW ma nietypowo

    Szczegóły znajdziesz na www.studio24.prv.pl
  • #3
    SlaweK
    Level 43  
    Wystarczy kupić przelotkę ISO-ISO i w niej dopasować sygnały tak jak potrzebuje tego radio.

    SławeK
  • #4
    Seba312
    Level 20  
    To radio potrzebuje 3 napięć +12V.Najprawdopodobniej nie podłączyłeś napięcia oznaczonego "safe" W normalnej kostce w tym miejscu jest niebieski przewód od zasilania anteny .Musisz go na stałe podłączyć do +12v bo inaczej za każdym razem będziesz musiał wpisywać kod...
  • #5
    ravenn
    Level 17  
    i jak z tym radyjkiem?
    temat stary a nie zakończony.
    przypadkiem radyjko nie potrzebuje CANa?