logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować urządzenie zakłócające dźwięk z głośników komputerowych?

13Smok 06 Lip 2007 21:55 1503 5
REKLAMA
  • #1 4057112
    13Smok
    Poziom 11  
    Witam

Proszę o pomoc doświadczoną część załogi elektrody. Chciałbym zbudować urządzenie które zakłócałoby muzykę z głośników komputerowych gdzie muzykę włącza się w komputerze. Proszę o pomoc bo jestem w tragicznej sytuacji i potrzebuję takiego zakłócacza. Nie wiem czy pasowałby tu taki co zakłóca odbiorniki TV proszę więc o radę, wskazówki i schematy.

Z góry serdecznie dziękuję
    i pozdrawiam
    Paweł
  • REKLAMA
  • #2 4057826
    any56
    Poziom 39  
    Ocena: 838
    Nie da rady. Muza "idzie" po drutach.
  • REKLAMA
  • #3 4057930
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    Niestety ale nie zakłocisz tego ponieważ dżwięk idzie po kablu. Co innego gdyby szło drogą radiową-wtedy można by coś kombinować. A w czym problem jeżeli można wiedzieć? Może uda się zaradzić w inny sposób :D
  • REKLAMA
  • #4 4062294
    13Smok
    Poziom 11  
    mój problem przedstawia się tak:
    Pracuję z dwoma paniami które ubustwiaja jedyne w internecie "radio" "dysco polo" i słuchają go non stop doprowadzając mnie do ... (zdenerwowania). Więc ja chcę im zakłócić te uniesienia radiowe dlatego szukam takiego użądzenia. Myślę nad zamianą wtyczki od głośników albo poprzestawianiu opcji w zaawansowane głośności ale niestety będzie to pewnie tylko krótkotrwały spokój :( Proszę mi nie pisać żebym z nimi pogadał bo to nie wchodzi w rachubę - próbowałem już wszystkiego od próśb po zastraszenia i nic. Więc jeśli możecie to pomóżcie. PROSZĘ
  • REKLAMA
  • #5 4062338
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    No niestety, w takim wypadku trudno cokolwiek zaradzić. Jeżeli nie udało ci się nic wynegocjować to będzie ciężko :( Jeżeli są niekumate to spróbuj im poprostu odłączyć głośniki :D lub jak piszesz zamień wtyczkę (podłącz np. w gniazdo mikrofonowe), jednak niestety nie zakłócisz tego gdyż idzie to po kablu. Gdyby to był przekaz radiowy, to można by coś kombinować, ale tak to niestety niewiele da się zrobić.

Jest jeszcze jedno alternatywne rozwiązanie. Jeżeli masz dostęp do firmowego serwera lub dobre układy z administratorem sieci, to zablokuj im poprostu dostęp do tego hosta, z którego nadaje to pseudoradio.

P.S Widze, że kolega z Kolonii Sitaniec, więc mieszkasz nie daleko mnie.
  • #6 4289119
    Scarab
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Podepne sie pod temat. Czy nie daloby sie w jakis sposob zaklocic glosnikow wykorzystujac zasade podobna do zaklocania ich przez lezacy w poblizu telefon komorkowy? Tylko zasieg musialby byc wiekszy, tak, zeby dalo sie zaklocic powiedzmy sasiada pierto nizej.
REKLAMA