Witam Wszystkich pisząc pierwszy raz na tym forum !
Taki mam problem z Philipsem 32" pw9551 :
W menu serwisowym , w geometri obrazu dałem ( z oryg. wartości 29 ) VSH na 40-42 ( zmieniłem też inne parametry ,
ale w małym stopniu ) i tak użytkowałem obraz przez kilkadziesiąt minut , po czym wróciłem
do VSH - 29 , inne ustawy też dając na ( prawie ) oryg. wartości ale teraz VS praktycznie , prawie
zawsze od razu przełącza się na wartość 43 ( oryginalnie , firmowo było 40 ) co - oczywiście -
skutkuje - jeszcze większym - zabraniem części obrazu z dołu .
Ktoś ma jakąś radę/receptę , czy tylko zostaje wezwanie serwisu gwar. ??
Ktoś z Was miał podobny problem - jak go rozwiązał ??.
VS mogę dać - w menu serw. - znów na 40 , ale po wyjściu z niego ( czyli wył. TV ) , lub przełączeniu ( nie wyłączając
menu serw. ) - na chwilę - na inne gniazdo , znów powraca na 43 .
Licząc na pomoc Pozdrawiam Wszystkich !
Taki mam problem z Philipsem 32" pw9551 :
W menu serwisowym , w geometri obrazu dałem ( z oryg. wartości 29 ) VSH na 40-42 ( zmieniłem też inne parametry ,
ale w małym stopniu ) i tak użytkowałem obraz przez kilkadziesiąt minut , po czym wróciłem
do VSH - 29 , inne ustawy też dając na ( prawie ) oryg. wartości ale teraz VS praktycznie , prawie
zawsze od razu przełącza się na wartość 43 ( oryginalnie , firmowo było 40 ) co - oczywiście -
skutkuje - jeszcze większym - zabraniem części obrazu z dołu .
Ktoś ma jakąś radę/receptę , czy tylko zostaje wezwanie serwisu gwar. ??
Ktoś z Was miał podobny problem - jak go rozwiązał ??.
VS mogę dać - w menu serw. - znów na 40 , ale po wyjściu z niego ( czyli wył. TV ) , lub przełączeniu ( nie wyłączając
menu serw. ) - na chwilę - na inne gniazdo , znów powraca na 43 .
Licząc na pomoc Pozdrawiam Wszystkich !