logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać mapę v675 na TomTom 5 N70? Ktoś już to zrobił?

lukas261 07 Lip 2007 19:01 7336 13
REKLAMA
  • #1 4059881
    lukas261
    Poziom 10  
    komu sie udalo wgrac mape v675 na tomtoma 5 ??
  • REKLAMA
  • #2 4060427
    szpryczek
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    mi napisz na czym polega problem w poniedziałek ci odpowiem
  • REKLAMA
  • #3 4060958
    lukas261
    Poziom 10  
    wgralem tomtoma i mapy i nieczyta map nieweim czy trzeba certyfikaty cos zrobic napisz na 7404174 z gory thx
  • #4 4062993
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Dokładnie tak jak mówisz.... trzeba certyfikaty wyłączyć i powinno smigać. No i TT powinno być v5.202.
  • #5 4063083
    lukas261
    Poziom 10  
    wylaczylem instalacja symbian nie i dalej nic
  • #6 4063549
    xxxpiniuxxx
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    hmm.... a co ma instalacja symbiana do certyfikatu???? nic dziwnego że się nic nie dzieje jak ta opcje wyłaczyłes. Trza CERTYFIKATY wyłączyć
  • REKLAMA
  • #7 4064000
    lukas261
    Poziom 10  
    to jak wylaczyc certyfikaty w n70 jaktam pisze certificat managment

Dodano po 2 [minuty]:

jak wylaczales certyfikaty w n70 przecierz mowiles ze wgrywales duzo razy
  • #8 4064928
    lukas261
    Poziom 10  
    to napisz jak wylaczyles certyfikaty skoro wgrywales w n70 kilkanascie razy instrukcja moze
  • #9 4065093
    vadersky
    Poziom 11  
    masz tu linka link
    z najnowsza mapa na n70, mi sie wydaje ze probujesz wgrac mapy ktore sa przenzaczone na tt6

doczytalem ze najnowsze mapy które pasują to bodajże 660.1223
  • #10 4077400
    lukas261
    Poziom 10  
    kto mi npisze jak to wgrac na n70 te mapy v675 i niechce zadnych odpowiedzi zenieda sie wgrac od ludzi niedoswiadczonych
  • REKLAMA
  • #11 4077697
    tooomek2
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    faktycznie nie wiem czy od tt6 pasują do tt5, ale ja robiłem tak: podmieniałem po prostu plik mapy, czyli zmieniałem nazwę w nowej mapie na taką samą jak starsza a w starszej do nazwy dopisywałem np1 żeby nie stracić jej, co prawda w opcjach tt pokazywało mi że to niby stara wersja mapy ale nowa pracowała ok

Dodano po 2 [minuty]:

nie było tylko opcji zmiany mapy w programie , żeby powrócić do starszej mapki do nowej dopisałem np.1 a w starej usunąłem 1 i znowu była starsza wersja
  • #12 4084379
    mariuszn80
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    witam wszystkich , może ktoś potwierdzić teorie tooomek2
    z ostatniego postu , bo coś mi sie wydaje że on i tak korzystał ze starej mapy :cry:
  • #13 4101854
    Jarek_L
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    tooomek2 napisał:
    faktycznie nie wiem czy od tt6 pasują do tt5, ale ja robiłem tak: podmieniałem po prostu plik mapy, czyli zmieniałem nazwę w nowej mapie na taką samą jak starsza a w starszej do nazwy dopisywałem np1 żeby nie stracić jej, co prawda w opcjach tt pokazywało mi że to niby stara wersja mapy ale nowa pracowała ok

Dodano po 2 [minuty]:

nie było tylko opcji zmiany mapy w programie , żeby powrócić do starszej mapki do nowej dopisałem np.1 a w starej usunąłem 1 i znowu była starsza wersja

witam
    a może by kolega opisał dokładnie co i na co zamienił - to może być interesujące.
    Z poważaniem
  • #14 4106580
    mmaryan
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    ja wlasnie zamieniam na nokii 7710 - i z tego co widze to da sie wszystko zamienic ale oprocz najwazniejszego pliku mapy. :?
    przy podmienionych cline, cname, cnode, faces, poi, i ttccodes tom tom nie widzi mapy..
    jesli podmienie tylko, faces, poi, i ttccodes to widzi mape ale stara :/
    jesli dodatkowo podmienie tylko cnode lub/i cname to tomtom nie startuje
    jesli podmienie w tym momencie cline to tomtom startuje - ma nowy ekran informujacy aby nie korzystac z niego w czasie jazdy - ale twierdzi jakoby mapy nie bylo..
    wiec moim skromnym zdaniem plik mapy (cline) jest unikalny i nie da sie go podmienic.. lub nalezy cos w nim pogrzebac aby wystartowal
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z wgraniem mapy v675 na urządzenie TomTom 5 działające na Nokii N70. Użytkownicy wskazują, że mapy przeznaczone dla TomTom 6 mogą nie być kompatybilne z wersją 5. Konieczne jest wyłączenie certyfikatów w systemie Symbian, co jest warunkiem poprawnego działania map. Próby wyłączenia instalacji Symbiana nie przynoszą efektu, gdyż kluczowe jest zarządzanie certyfikatami. Wgranie mapy wymaga wersji oprogramowania TomTom v5.202 lub nowszej. Jeden z użytkowników opisuje metodę podmiany plików mapy poprzez zmianę nazw plików, co pozwala na korzystanie z nowszych map mimo wyświetlania starszej wersji w opcjach. Inny użytkownik testował podmianę poszczególnych plików (cline, cname, cnode, faces, poi, ttccodes) na Nokii 7710 i zauważył, że plik mapy (cline) jest unikalny i nie da się go łatwo zastąpić bez utraty funkcjonalności. Podmiana niektórych plików powoduje, że TomTom nie rozpoznaje mapy lub nie uruchamia się poprawnie. Wskazuje to na zabezpieczenia plików mapy i konieczność odpowiedniego zarządzania certyfikatami oraz wersją oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA