logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z utworzeniem wirtualnego dysku programem Alkohol

architekt 08 Lip 2007 20:40 1435 7
REKLAMA
  • #1 4062948
    architekt
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich!!!

Mam taki właśnie problem że mój Alkohol 120% zainstalowany na systemie Vista 'ultimate nie wyświetla wirtualnego dysku....
    Oczywiście dzieje sie to na laptopie HP 530.
    próbowałem jeszcze darmowej wersji alkohola 52%......
    i też nic....
    Pozdrawiam wszystkich.....gorąco!!

oczywiście z góry dziękuje za udzieloną pomoc!
  • REKLAMA
  • #2 4063129
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1106
    Ze strony Microsoftu ściągnij odpowiednią łatę.Inaczej nie utworzysz.Nie pozwalają na to zabezpieczenia systemu.
  • REKLAMA
  • #3 4063163
    bursta
    Poziom 27  
    Ocena: 34
    Może zainstaluj Daemon Tools? Programik prosty i bardzo skuteczny.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4063173
    architekt
    Poziom 11  
    dzięki za szybką odpowiedz....
    Miałbym prośbe...\gdybyś dał mi jakiegoś linka na taką łate byłoby lepiej dla mnie bo ja mam bardzo ograsniczony dostęp do internetu bo jestem za granicą na takiej malutkiej wyspie.....
    Pozdrawiam

Jeszcze raz dzięki!!
  • Pomocny post
    #5 4063241
    bursta
    Poziom 27  
    sprawdź PW :-)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 4087327
    architekt
    Poziom 11  
    witam ponownie:)

Proboje tych programów i nic.....
    jeśli ktoś zna sposób żeby np. alkohol120 działał na viście (jestem zwolennikiem Alkohola;) ) to byłbym wdzięczny.....
    mam jeszcze kasperskiego internet security.... jakby to coś rozjaśniło.... (wyłanczałem go a nawet odinstalowywałem i nic to nie pomagało....)
    Pozdrawiam
  • #8 4087662
    bursta
    Poziom 27  
    Daemon nie działa? Nie wierzę! Ten programik zawsze działa i pod Vistą też. Odezwij się na GG, moze cos źle działasz?
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku wyświetlania wirtualnego dysku w programie Alkohol 120% na systemie Windows Vista Ultimate na laptopie HP 530. Próby użycia darmowej wersji Alkohol 52% również nie przyniosły efektu. Wskazano, że system Vista wymaga pobrania odpowiedniej łatki ze strony Microsoftu, gdyż zabezpieczenia systemowe blokują tworzenie wirtualnych napędów. Jako alternatywę zaproponowano program Daemon Tools, który jest prosty i skuteczny, również kompatybilny z Vistą. Użytkownik zgłosił, że mimo wyłączenia i odinstalowania Kaspersky Internet Security problem nadal występuje. Podano również link do VirtualDrive CD/DVD Emulator 11.1, który działa pod Vistą. Mimo to użytkownik preferuje Alkohol i szuka rozwiązania umożliwiającego jego działanie na tym systemie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA